Tarih: 08.03.2021 13:48

TKDF Başkanı Güllü: 'İstanbul Sözleşmesi kaldırılsın' diyen her kişi adına yargıda dava açacağız

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan GüllüÇağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen Kadın ve Medya konulu panelde açıklamalarda bulundu.

Güllü, burada haber dilinin kadına nasıl yansıdığını örneklerle anlattı. "Benim yaptığım aslında bir kadın politikası ve bugün içinde bulunduğumuz koşullarda hükümetin bir kadın politikası yok, bunu söylemekte bir beis görmüyorum. Çünkü zararlarını ve acılarını çekiyorum" ifadesini kullanan Güllü, "Samsun’daki olayı yaşadık, o davanın süreci içinde cezalanmasını gerektiren hukuki maddelerin ayrıntılı olarak yazılması gerekir. Maddeler üzerinde duralım, mağdurun saç, etek modeli, ilişkileri değil, mağdurdan ziyade failin buna giden sebepleri üzerine gidelim ki biz bu konuların açıklanmasını ve yararlı sonuca dönmesini isteyelim" dedi. 

Sorular üzerine TKDF’nin ilk protokolünü Antalya Büyükşehir Belediyesi’yle yaptıklarını ifade eden Canan Güllü, şöyle konuştu:

'Tartıştığımız her gün birilerinin tecavüze uğraması ve öldürülmesi yönündeki değirmene su taşıyoruz'

İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkan herkesin toplumun geldiği hali göz önünde bulundurması gerektiğini anlatan Güllü, sözleşmenin pazarlık konusu yapıldığını söyledi. 

"Türkiye içindeki siyasi pazarlık değil sadece birliğe üye olan olmayan, sözleşmeyi imzalayan imzalamayanlar arasında da dayanışma olduğunu düşünüyorum. İstanbul Sözleşmesi bu tablolara karşın değişmeyecek, kalkmayacak" diyen Güllü, şunları ifade etti:

'Antalya turizmin cenneti ama çok sayıda cinsel istismar var'

Canan Güllü, Antalya’da yoğun cinsel istismar suçlarının yaşandığına da dikkat çekerek, medyanın kadına yönelik şiddet, taciz ve cinayetleriyle ilgili kullandığı dile çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

"Antalya açıkçası bizim için hüsran. Turizmin cenneti ama çok sayıda cinsel istismar var. İstismarın yoğun olduğu il ve ilçeler var. Protokol yaptığımız belediye başkanlarına söylediğim zaman şaşırıyorlar. İstismar yoktur, abartıyorlar diye o kılıfın arkasına saklandılar" diyen Güllü, şöyle devam etti:

'Pandemide komşu ihbarı yüzde yüz arttı, cinsel istismar ihbarı alınmıyor'

Güllü, pandemi döneminde yaşanan fiziksel ve psikolojik şiddet verileri ile ilgili gelen soruyu şu şekilde cevapladı:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —