Tarih: 15.02.2022 00:37

Esendağlı: Organize suç örgütleri Kıbrıs'tan söküp atılmalı

Facebook Twitter Linked-in

Esendağlı, “Radikal tedbirlerin gerektiği aşikardır. Aksi halde ya toplum ülkesini ya da ülke toplumunu kaybedecektir” yorumunda bulunarak, “Bir kere muhaceret ve ülkeye giriş koşulları ciddi şekilde elden geçirilmeli, kriterize edilmelidir” vurgusunu yaptı.

Av. Esendağlı, “Polis Örgütü, gerçek anlamda KKTC devletine ve sivil otoriteye bağlanmalı ve tamamen en baştan yapılandırılmalıdır” dedi.

“Şüpheli, sabıkalı, geliş amacı belirsiz kişilerin geri gönderilmesinden çekinilmemelidir” diyen Esendağlı, “Daha da önemlisi mafyayı, organize suç örgütlerini buraya çeken ekonomik faaliyetler, maddi gelirin cazibesine kapılmadan ülkeden söküp atılmalıdır” vurgusunda bulundu.

Bu hafta Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esendağlı ile ülkede yaşanan kriminal olayları, güvenlik zafiyetlerini ve neler yapılabileceğini değerlendirdi.  

 “Bir ülkede özellikle organize suç oranı gittikçe artıyorsa; bunların oldukça ciddi bir kısmı yurtdışı kaynaklıysa; buna rağmen ülkenin muhaceret, göç ve vatandaşlık politikalarında hiçbir değişiklik ve iyileşme sağlanmıyorsa; ülkeye giren insanların ne amaçla geldiği ya da amaca uygun ve yasal bir şekilde ülkede kalmaya devam edip etmediği etkin bir şekilde denetlenmiyorsa, o ülkede devletin vatandaşının güvenliğini sağladığından ve hatta bunu önemsediğinden bahsedemezsiniz.”

 

“Radikal tedbirler kaçınılmazdır, ülkeye giriş koşulları gözden geçirilmelidir”

 “Radikal tedbirlerin gerektiği aşikardır. Aksi halde ya toplum ülkesini ya da ülke toplumunu kaybedecektir. Bir kere muhaceret ve ülkeye giriş koşulları ciddi şekilde elden geçirilmelidir.”

 “Polis Örgütü, gerçek anlamda sivil otoriteye bağlanmalı ve tamamen en baştan yapılandırılmalıdır.”

Kaynak: Esendağlı:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —