Hüseyin Koç


SAMAN KAFALILARIN DEĞİŞİM SAVSATASI

26.09.2023 15:25:00 tarihli yazımda CHP’de nasıl bir değişim olacağını özetlemiştim… o gün ne dediysem bugün yine aynı sözleri söylemeye devam ediyorum… CHP değişmez, CHP faşizm girdabından asla kurtulamaz.


Hastalıklı yapıdan değişim oldu ama hastalıklı olanlarla, faşizme yelken açan zibidilerle oldu.  Bana sorarsanız CHP’de değişen bir şey olmadı. CHP’lileri tedavi değişimden önce iyi bir tedavi olmalı, bunların beyinleri var mı yok mu bakılmalı veya beyinleri samanla dolu olup olmadığına bakılmalı.

 Kongre bitti CHP’nin sağcı faşistleri ve mezhepçileri, özellikle Alevicilik yapanları kuduz olmuş gibi sağa sola saldırmaya devam ediyor. Kuduzlar; kendi mezhebinden olanlara ve Kemal’e oy vermeyenleri hain, suni mezhepten olanlar ise Yezit… Sol düşünenlere “Boş insanlar, Kılıçdaroğlu’na destek vermediklerinden dolayı Alevi düşmanı” diyerek ağızlarından salyalar akıyor… Ben de suçlananlardan biriyiz. HAY… Sizin mezhep’lerinize… 

Neyse 26.09.2023 15:25:00 tarihinde yazdığım köşe yazımından alındı yaparak bir şeyler karalamak istedim. 

Ey CHP’li ey boş beyinli, beyinleri samanla dolu mezheplerden beslenenler, dini siyasetlerine meze yapanlar… Akraba ve sülaleler size değişim vizesi vermeyeceğine göre sen kendine gel ve aklını kullan ve sen kendine gel ve aklını kullan; kendini ve partini değiştir. Adresin Türkiye İşçi Partisi(TİP) olsun ki seni adam zannetsinler.

Bakınız; CHP'nin sülale boyu akraba partisi olduğunu yapılan kongrede gördünüz değil mi?  Delegeler arasında amcalar, teyzeler var. Bunlar 4-5 Kasım'da Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdiğini gördünüz her halde. 

İşte CHP bu… CHP sülale boyu akraba partisi olmakla yetinmeyen, karısı vekil, kocası belediye başkanı olanlarla dolu, kocası zengin olanın karısı vekil yapılır. Belediye başkanları aş iş verdikleri kadrolarla partinin delegelerini belirlerler. Kocası ilçe başkanı olanın karısı İBB iştiraklerine müdür yapılır. Genel başkan hak- hukuk- adalet zırvaları ile düzene balans ayarı verir, seçmene gözyaşı döktürür. Aynı genel başkan Erdoğan’la girdiği 12'nci seçimi de kaybeden kendisi değilmiş gibi yine benimle devam edeceksiniz dayatmasını yapar. CHP’liler gördüğümüz kadarıyla böyle bir dayatmayı sülale korkusundan sorgulayamaz. eee sülale boyu akraba, karı- koca partisi delegelerden oluşursa sorgulamayı bırakın, genel başkana secde yapılmaması CHP tüzüğünde yer almasa da partinin uleması olan egemenlerce büyük günah sayılır. İşte kurultay delegeler Kemal’i devirdikleri için, Aleviciliğe göre Ankara’da günah işlediler.

CHP’nin yalnız bir tarafı değil her tarafı hastalıklı. Hastalıklı yapıdan değişimle bir şey değişmez. Akraba ve sülalelerden oluşan delegeler değişim değil kadrolaşma yaptılar.  

İşsizlik, yoksulluk, eğitim çarpıklığı, mutfakta tencere değil dert kaynaması, ev kiraları, emekli maaşları, pazar yerlerinin yangın yeri olması, haksız tutuklanmalar ve daha nice kötülüklerin yaşandığı ülkemizde maalesef bu işler ana muhalefetin kapsam alanına girmiyor.  İktidara ve muhalefete bu halk bir ders verecekse değişimlerle veremeyeceğine göre sol bir partiyi iktidar yaparak vermesini bekleyeceğiz.

  • BIST 100

    10749,69%0,63
  • DOLAR

    32,55% 0,13
  • EURO

    35,24% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2468,84% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3969,58% 0,00
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli

Adıyaman

04.07.2024

  • İMSAK 03:17
  • GÜNEŞ 05:03
  • ÖĞLE 12:36
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:38