YILMAZ BOYRAZ


PEŞKEŞİN ORTAKLARI: KOÇ HAKLIYMIŞ!

Değerli Okurlarımız bundan sonra bende 7-24 Esenler haberde yerelden genele yazacağım. Yazacağım doğruları, en acımasızca eleştireceğim halkın geleceğine ipotek koyanları.


Usta gazeteci Koç, 12 yıl sonra bir kez daha haklı çıktı diyerek yazmaya başlıyorum...

Biz gençler “Göz var görmek mi, kulak var duymak mı, Beyin var kullanmak mı istemiyoruz?”

Esenler 7-24 haber gazetesinin kurucusu aynı zamanda imtiyaz sahibi olan gazeteci Hüseyin Koç 2011’ de Esenler Belediye meclis üyesi adaylarına köşe’sinden  “Neden Meclis Üyesi olacaksınız”  diye kaleme aldığı yazısında haklı mı haklı. Yazıyı ve yazarı eleştirenler maalesef yanıldılar. Evet, birçok tartışmalara sebep olan o soruyu şimdi ben soruyorum “Neden Meclis Üyesi oldunuz?”

Koç;  2011’ de yazdığı köşe yazısında anlayacağımız bir dille siyaset yapanları eleştirirken siyasilerden beklentisi olan herkesin geleceğini korumaya yönelik seçilmişlerin kimler olabileceğini ve kimleri seçmemiz gerektiğini bizlere anlatmıştı. 

Koç , “yolsuzluk ve rant Esenler gibi ilçelerde imarlardan yaratılıyor. Bunun önüne geçmek için Esenler gibi ilçelerde muhalefet meclis üyelerinin sıralamasında üç teknik insanı yanı Mühendis, mimar, avukat ve hesap bilen mali müşaviri ilk üçe yazmalısınız” demişti. 

Yalnız bizlerin değil bir sonraki neslin, evlatlarımızın, kardeşlerimizin geleceğini ve güvencesini de seçilen yanlış kişilerle ipotek altına almakla kalmayıp hayatını karartmaya yelken açıyorsunuz” diye devam eden Koç, yazısında haklı değil miydi? Söylemlerinde ve yazılarında muhalefet meclis üyelerine isyan ederken hakkı savunulmayanların, hakkı yenilenlerin sessizliği dün olduğu gibi bugünde savunduğu için başı hep belada olan birisi olarak yaşıyor. 

Üstadın dediği gibi; Siyasette  halka hizmet ve yaşamda erdemli olmak, insan olabilmek her bireyin yüce görevdir. Bir görevi üstlenmek için bilgi, beceri, ahlak ve namuslu olmak lazım. Mesela belediye meclis üyeliğine soyunan birisine, “Mimar, mühendis, eğitimci, sağlıkçı veya avukat mısın” diye sorduğunuzda, verilecek cevap yine klasik “Benim bu kişilerden neyim eksik” sözünü duyarsınız…

Bakın şehirlerimizi bekleyen büyük bir tehlike var. O tehlike deprem. Şehirler mühendis, mimar ve şehir plancıları ile şehirleşir. Depremler ve can kayıpları onların projeleri ile azalır. Hukuk, hukuk adamları ile sağlanır, hastalar hekimlerle sağlığına kavuşur, hesap kitap ve bütçeler hesap uzmanları ile mali müşavirlerle yapılır, eğitim liyakatli eğitimcilerle çağ atlar.eee o zaman bu insanlara siyasette neden yer verilmiyor?  

Koç’un sorduğu gibi bende soruyorum, köşeleri kapan işe yaramaz siyasi gibi görünenlere, size… Sahi siz kimsiniz! Hangi alanda vasfınız var? geleceksiniz hak etmediğiniz, hakkını veremeyeceğiniz koltuklara oturacaksınız?  Hatırla, ahbap çavuş ilişkileri ile dostluklarla o koltuklara oturan paraşütle inenler ”Benim bu kişilerden neyim eksik” diyenler… Verin bakalım 6 parsele evet oyu vermenin hesabını.   

Esenlerin imar mevzuatından haberi olmayan ama herşeyi bilirim havasında olanlar, son belediye meclisinde yediğiniz nanenin, peşkeşin ortakları olarak" Ben yeterli miyim, yetersiz miyim” diye kendinizi bir sorgulayın.

Bugün gelinen noktada ne yazık ki sn Hüseyin koç yine yanılmadı.12 yıl önce yazdıkları ile bugün haklı olduğunu gördük.  Ya biz ne yapıyoruz, ne istiyoruz, neyi hedefliyoruz, amacımız ne? Meclis üyesini neden oraya seçip gönderiyoruz sorularından tamamen uzaklaşmış hatalardan yanlışlardan ders alınmamış bir biçimde eski alışkanlıklarımıza devam ediyoruz.

Çok bilmiş muhalif CHP ve İYİ parti meclis üyeleri Esenler’de 6 adet parsel üzerinde bulunan taşınmazların satışına evet oyu verirken hangi akla hizmet ettiklerini anlamadık. Mensubu oldukları partilerini ve halkı AKP’ye sattılar, donatı alanlarının peşkeşine ortak oldular. 

Muhalefet ilçe başkanlarına sesleniyorum… Önümüzde bir yerel seçim var, yine aynı manzara ile yine beceriksiz, bilgisizlerle meclis üyeleri şekillenirse Esenlere ve halka en büyük kötülüğü yapan siz olacaksınız.   Bu sefer ben haklı olacağım… Görüşmek Üzere...

Koç’un yazdığı köşe yazısının linki…tıkla oku 

https://7-24esenlerhaber.com/haber/Neden-Meclis-Uyesi-Olacaksiniz-6274.html

  • BIST 100

    8808,88%1,79
  • DOLAR

    34,23% 0,04
  • EURO

    37,05% 0,11
  • GRAM ALTIN

    3011,43% 0,65
  • Ç. ALTIN

    5000,68% 0,12
  • Salı 15.5 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli

Adıyaman

22.10.2024

  • İMSAK 05:14
  • GÜNEŞ 06:35
  • ÖĞLE 12:16
  • İKİNDİ 15:19
  • AKŞAM 17:48
  • YATSI 19:03