KARA MURAT


KÜFE VE TÜFE

Sayın cumhurbaşkanı uçakta yanında taşıdığı yandaş gazeteciler ile uçak sohbeti yapmış. O sohbetleri takip ettiğim kadarı ile kahvehane sohbetleri kadar seviyeli olmadığını da görmek beni üzüyor.


Sayın Cumhurbaşkanı tek taraflı monolog tarzı uçak sohbetlerden birinde muhalefeti eleştirirken, onlar sırtlarında küfe taşımıyor deyimini kullanmış.

Deyim aslında yumurta küfesi taşımak ama devlet kurumu olmaktan yandaş kurum olma çukuruna düşen TUİK ‘in TÜFE hesaplarında yumurtaya sırtını dayaması ve onun da yumurta olması hesabı ile hesabın cılkı çıktığı için yumurta unutulmuş!

Sayın cumhurbaşkanı küfeyi sırtınıza talip olarak siz aldınız, kimse sırtınıza zorla yüklemedi, şimdi niye gazel okuyorsunuz, uçak sohbetine limon sıkıyorsunuz!

Muhalefete sırtlarında küfe yok demek küfeyi sırtından atma çabasından başka bir şey değildir! Küfeyi sırtınızdan atmayın, yumurtalar kırılmasın, usulünce yere bırakabilirsiniz.

Küfe sırtınıza ağır geldi ise küfenin içine bakmak lazım. Gördüğümüz ve hissettiğimiz kadarı ile o küfenin içi:

Sırtınızdan geçinenler ile sırtını sıvazladıklarınız ile dolu. Sırtınızdan geçinenlere örnek olarak kamu ihalesi ile ihya ettiğiniz beşli çete ve onların yandan çarklı müstakil kemik yalayıcılarını verebiliriz. Sırtını sıvazladıklarınıza örnek olarak adam sıfatına konulmayıp, resmi hiçbir kurumun kapısından içeri sokulmayacak bakara makaracılar, ile kumar borcu, parti borcu karşılığında döneklik yapan tüm siyasi gevşekleri hatırlatabiliriz.

O küfenin içi sırtınızı yasladıklarınızın size sırtını dönmesi ile dolu. Siz BOP eş başkanı olarak Amerika ve NATO’nun müttefikliğinden dostluk olarak bahsedecek kadar sırtınız yaslamışken onların kendi hesaplarına göre size hakaret mektupları ve beyzbol sopalı mesajları buna örnektir.

O küfenin içi sırtınızdan çıkardığınız gömleğin sizi çıplak ve omurgasız bırakmasının handikapları ile dolu. O kadar oy ve halk desteği almış olmanıza rağmen Milli Görüş gömleği zamanındaki teşkilat hasbiliğini ve harbiliğini bulamıyor, kuru kalabalık olan, her tarafı ayrı oynayan teşkilatları nasıl eğiteceğini bile bulamıyorsunuz.

O küfenin içi beraber yürüdüğünüz yandan çarklı bir sürü dernek ve yapının, faydalarının götürdükleri kadar olmamasının verdiği kayıplar ile dolu. Ne istedilerse verdiklerinizin bu millete bu devlete 15 Temmuz gibi bir acı yaşatmaları o küfeyi taşınmaz kılıyor.

O küfenin içi dış politika beceriksizlikleri ile dolu. Arap Baharı, Suriye, Irak, Libya ve Filistin politikalarındaki zafiyetler ve handikaplar ortada.

O küfenin içi sigara yasağı ve 3 çocuk gibi olumlu şeylerin yanlış politikalar ile nasıl tersine işlediğinin örnekleri ile dolu. Sizin döneminizde boşanma oranları arttı, nüfus artış oranı geriledi, sigara içme yaşı düştü ve tüketimi arttı.

O küfenin içi ekonomistim deyip te ekonominin “e”sinden bile anlamadığınızın örnekleri ile dolu. Faiz dediniz faizin geldiği durum ortada. Çay simit dediniz çay ve simit fiyatları ortada. ÜFE TÜFE dediniz içeriğini bile açıklamaktan çekinir hale geldiniz. Emekli ve çalışan yük sayılırken vergi afları ve çok maaşlı israf anlayışınızı hangi küfe taşıyabilir.

Tabi böyle bir küfeyi taşımayı kimse istemez. Siz iyisi mi rüyanızda küfe taşıyınız!

  • BIST 100

    9426,78%-2,05
  • DOLAR

    33,98% -0,09
  • EURO

    37,46% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2746,29% -0,22
  • Ç. ALTIN

    4465,60% 0,06
  • Perşembe 33.5 ° / 20.4 ° Güneşli
  • Cuma 36 ° / 21.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 36.2 ° / 24.7 ° Güneşli

Adıyaman

12.09.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 16:01
  • AKŞAM 18:47
  • YATSI 20:04