HAYDAR ERTEM


“KEMALİM VE İŞE YARAMAZ EKİBİNDEN HESAP SORMALISINIZ!”

Solun duayenlerinden, devrimci yurtsever, şair Haydar Ertem, "Akşamın hesabını veremeyen, sabahın sahibi olamaz! Tıpış Tıpış Haa..." dedi ve seçim sonuçlarını böyle kaleme aldı.


Sosyalist Ertem Öyle güzel okudu seçim sonuçlarını o kadar güzel anlattı şiirlerde ki gibi halka yapılan yanlışları. Ertem’in yok ötekisi çünkü kendileri halk adamı, şair olduğu için halk adına söz söyler ve yazar. Onun kimseye eyvallahı olmaz.  Ertem solun hamuru ile yoğrulmuş Anadolu’nun kırsalında büyümüş bugünlerin şehirlisi ama vazgeçmemiş işçi sınıfı savunuculuğundan. Herşeye rağmen seviyoruz bu yiğit neferi. İşte Ertem’in seçim analizi…

  • Kemalim için üzülmeyim hanımlar beyler. Umutlarınızın 5 yıl daha çalınmasına neden olan Kemalim ve işe yaramaz ekibinden hesap sormalısınız.

*Devrimcisiniz ya yaşananlara sorgulayıcı bakmak karakterinizdir. Bazen bir olay dahi samimi ve tarafsız bakışla şüphe etmeniz için yeterlidir.

*Hiç düşündünüz mü…? E.İmamoğlu için uyduruk mahkeme kararının açıklandığı gün Kemalim, Avrupa’da turistlik gezi yerine, Saraçhanede olup "cumhurbaşkanı adayım evladım Ekrem’dir, sizin uyduruk mahkeme kararlarınız varsa, bizde halka gideceğiz halk karar versin" deyip ön alsaydı müesses nizama meydan okusaydı, bu ülkede neler olurdu diye bir sorun kendinize.. Zor oyunu bozarmış sözü nasılda cuk otururdu hanımlar beyler siz devrimcisiniz ya

*Kemalim 2018 kendi aday olmayıp ki bildik sebeplerle kazanamayacağını biliyor ve kazanılacak cumhur reis adayı aradı. Aklında A.Gül, vardı, peşine düştü, Asena ve parti içi muhalefet itiraz etti. Sonunda gel Muharrem oldu. 

*Ne oldu da 5 yılda o bildiği sebeplerin değişmiş kendinin kazanacağına dair ısrarcı oldun?  Oysa sokak öyle söylemiyordu kendi partiniz içinde dahi sessiz çoğunluk senin adaylığına şüpheyle bakıyordu. 

*Halbuki bu kez elinde çok zor hatta ihtimal dahilinde olmayan İstanbul seçimini alan genç sempatik birçok meziyetiyle her kesimle empati kurmuş ve halkta karşılık bulmuş biri vardı. Öyle ki tarafsız gözlemcilerin ortak kanati seçimi tek başına alan biri denilecek kadar. Üstelik bu mahkemenin Ekrem’in önünü kesilmesi hamlesi olduğu çok bariz ve makul herkesin tepkisini çekmişken... Gözü körolası Kemalim Amerikalar ‘da Avrupalar ‘da ne diye akıl ararsın, burnunun önünü kim perdeledi, kimden icazet aldın, iki seçimde de cumhura aday olmadın bu kez niye öne atıldın?  Niye...NİYE…

*Hele şu A.Gül aveneleriyle masa kurma meselesi kimin aklı sizce hanımlar beyler. Aday olmak için mebus rüşvetiyle yanına aldığın hükmü olmayan biblolarla, CHP’nin mebus seçim listesini zücaciye dükkanına çevirdin. Hakkını vereyim hipnoz meziyetin olduğu kesin, yıllardır her defasında parti emektarlarının tıpış tıpış sana itaat etmesini iyi öğrettin.

*Ha sen devlet terbiyesi almış bürokratsın anladım. Özal'la Demirel'le danışmanlık yaptın. Bu devlet memuriyetinde geçmişte de üst düzey kademelere gelmek sadece liyakatli olduğunu iddia edemezsin Kemalim, başka meziyetlerin olmalı.? Bide şu CHP başına geçme hikayen çok manidar, yahu ne meziyetli birisin ( ilginç olan bu meziyeti sadece CHP’li bir tayfa görüyor ) yıllardır bu koltuğa oturmak için ömrünü harcayanlar dururken sen paraşütle iniverdin. Şimdi de onlarca seçim kaybettin ama hala tıpış tıpış benimle olacaksınız diyorsun, bu özgüveni nerden alıyorsun Kemalim? 

*YAHU EKMELETTİN’E OY İÇİN TIPIŞ TIPIŞ DEMEYİ SİZCE NERDEN ÖĞRENDİ HANIMLAR BEYLER.

Kemalim benim için hep soru işaretiydin öyle kalacaksın.

Sol bir soru hareketidir.. Size ait sorularınız olsun hanımlar beyler..

Kolay helalleşmeyin, kolay rızalık vermeyin.

Hesabınız olsun hanım beyler" 


 


 


 

  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli

Adıyaman

13.05.2024

  • İMSAK 03:35
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 16:18
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:05