Serkan Basut


ESENLER ESNAF ODASINDA NELER OLUYOR!

Esenler esnaf ve sanatkarlar odası yolsuzluk iddiaları ile son günlerde sürekli gündemden düşmüyor. Bu kadar şaibe ve iddia seçimi gölgede bırakacağını düşünmeyenler tekrar yönetimlere aday olmuş.


Esenler Esnaf ve Sanatkarlar Odasındaki kooperatife kullandırılan borç ve herhangi bir harcama ile ilgili olduğuna dair bir belgenin mevcut olmadığı. Müfettiş raporları ile belgelendi. Müfettişler odada yolsuzluk olduğunu, zimmete para geçirildiğini rapor yaparak savcılık makamına sundu. Bundan sonra karar savcılık makamının. Gazetemiz ticaret bakanlığına bağlı müfettişlerinin hazırlayıp savcılığa sunduğu rapora ulaştı. Müfettiş raporu açık net olarak oda başkanı Şükrü Şahin’in zimmetine para geçirdiğini söylüyor.

Bu belgenin yayınlanmasının hemen ardından, Şahin haberimizi yalanlamak adına önce gazetemizi arayarak kendini aklamak için bazı iddialarda bulunup belgeler paylaştı ve “şimdi zamanı mıydı” dedi. Kendileri de aynı zamanda gazeteci olmaları nedeniyle bu sözü kendilerine yakıştırmadım. Bizi ilgilendiren kamu yararı, esnafın hakkı, bizleri sizin seçiminiz, kimin kazanıp kazanmayacağı an itibari ile ilgilendirmiyor. Taraf değiliz, tarafımız gazetecilik ilkeleri doğrultusunda böyle önemli bir haberi kamuoyu ile paylaşmaktır.

Oda başkanı olan Şükrü Şahin kendi internet sayfasın da beyanat yayınlayıp haberimizi eleştirel yazı yazmış.  Şahin yazısında, hem bizleri hem de Soner Karabulut’u suçladı paylaştığı belgelerle de Karabulut’un odaya başkan olamayacağını söyleyerek kendisini tekrar suçlu ilan ettiğini anlamamış. 

Evet, olanları yukarıda kısaca özetle geçtim.

Şimdi asıl konumuza gelelim başta ben olmak üzere bütün kamuoyunun merak ettiği soruları Esenler halkı ve esnaflarımız adına sormak istiyorum?

SAYIN ŞÜKRÜ ŞAHİN BU SORULAR SİZE

Bu konular iddia ettiğiniz kadar eski ise, siz de bu olay olduğunda, Odanın sekreteri, kooperatif yönetimindeydiniz ve parayı siz çektiniz ama harcandığı yer hakkında elinizde bir belge dahi yok. Neden… Neden… Tüm olayı başından sonuna kadar bildiğiniz halde başkan oluncaya kadar sustunuz, başkan olduktan sonra bir yolunu bulmak, kitabına uydurmak için işi kapatma yoluna gittınız mi gitmediniz mi?

Böyle bir şaibe ortalığı kasıp kavurduğu halde siz yok diyebiliyorsunuz ama yok dediğiniz zimmet olayı bakın müfettiş raporunda yazılı. Sizce müfettiş raporları yalan mı?

Soner Karabulut’un tüzüğe göre seçilemediğini iddia ediyorsunuz tüzüğe uygun değilse neden yönetiminize aldınız ve neden başkan vekili yaptınız? 

Bu sorular cevapsız kalmışken nasıl yeniden bu kuruma aday oluyorsunuz?

SAYIN SONER KARABULUT BU SORULARDA SİZE

Sayın Soner karabulut siz Başkan vekilisiniz, bizleri bırakın müfettişlerin bildiklerini siz bildiğiniz halde bugüne kadar neden sustunuz?

Bu iddiaların duyulduğu günlerde size bu soruları yönelttik ama siz “başkanım ne derse ben sonuna kadar arkasındayım, kendisine güveniyorum” dediniz.  Bugün ne oldu da bildiklerinizi söyler gibi oldunuz veya sonuna kadar arkasında olduğunuz kişilerin karşına geçtiniz?   

Şahin zimmetine para geçirdiği iddiası çok önceden duyulmuşken sen sustun. Sen ve yönetici arkadaşların bu iddia ile ilgili karar önünüze geldiğinde, bir yönetici karara şer koyarken siz neden bu karara şer koymadınız?

Peki, odada yolsuzluk olduğundan 9 yönetici arkadaşınızla zimmet yapıldığına emin olduğunuzu söylüyorsunuz, o zaman gereğini neden yapmadınız? 

Bu yolsuzluklara imza atarak sen ve yönetimde olan ve onay veren arkadaşların bu günaha ortak olmuş olmuyor musunuz?

Esnaf ve Sanatkarlar Odasında gün yüzüne çıkan, yargıya kadar ulaşan yolsuzluk iddiaları varken, mevcut yönetimin esnafı tekrar yönetmeye aday olması ne kadar doğru?

Evet, kamuoyun merakla beklediği ve sormak istediği çok soru var. Kamuoyu,  işin içinde iş var olduğunu biliyor ama siz sorulan sorulara ne kadar samimi cevap vereceğiniz bilinmeyen gerçek. Aslında Şahin ve sizler yönetmeye laik değilsiniz, sizler yönetilmeye muhtaç bireylersiniz.  Borç alınan paranın belgesi yoksa parayı kimler yalayıp yuttuğunun hesabını elbette bizler sorarız. Krediyi yalayıp yuttunuz. Bu kadar kirliliğin, iddiaların arasında odanın seçime gitmesini ne kadar doğru, yaşanmış bu kadar şaibeler arasında esnaf arkadaşların sizlere nasıl güvenerek oy verileceğini hiç düşündünüz mü? Sizleri vicdanlarınızla baş başa bırakıyoruz… Biz esnaf adına hiç susmayacağız…

  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli

Adıyaman

13.05.2024

  • İMSAK 03:35
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 16:18
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:05