Beyler, emek sömürüsü yapan beyler; CHP babanızın çiftliği değil. Beyler siyaset ama öyle ama böyle ile yapılmaz, omurgalı yapılır. Yağcıların ve yalakaların sesi soluğu tez kesilir. Dik duruş gösteremeyenlerin ise siyasi ömrü az olur. Uydurdunuz, uydurttunuz CHP’nin kurşun askerleri için sehpa kurdurttunuz. Kelle almak, ser vermek kolay mı zannediyorsunuz. İl sekreteriniz çaresiz, il disiplin kurulunuz şaşkın. Bakın neler söylüyorlar…”suçunuz yok, bize baskı yapıyorlar, baskı yapanlar partinin ileri gelenleri. İlçe başkanınız ve eşi hanım efendi, il yöneticisiymiş gibi her gün il disiplin kurulunu ziyaret ediyor. Ayriyeten bir vekil, bölgenin birincisi kurulumuza telefonla müdahale ediyor. Ya il sekreteri. Sormayın gitsin, çok marifetli” anladınız herhalde, anlamış olmalısınız yapılan adaletsizliği, haksızlığı. Sizlerle uğraşmak zor ama ben sizlerle sonuna kadar uğraşacağım.
- Partinin, pardon egemenlerin veliahtı Bay Ütebay, çok çalıştın, çok başarılı işler yaptın. Hatta yarım bıraktığın işlerin var!
- Ütebay’ların geçmişi çok parlak, partiye verdikleri emekleri veya zararları bir hatırlayalım. Bana sorarsanız zarardan başka birşey vermediler, karar delegenin.
- Ütebay ve Ütebay’lar feodal ilişkileri kuvvetli bir ailedir, aralarında sosyal dayanışmayı sağlamakta bayağı becerikliler. Eski il meclis üyesi, rahmetli Ütebay kol kanat gererek bir yerlere taşıdığı Ütebay’ların yıldızı parladı. Bir yerlere getirilen ve yetkilendirilen bayan Ütebay, O gün il başkanlığında partinin emekçi kadınlarının ipini çekmişti, bugün Esenlerin ipini neden çekmesin? Neden parti aile şirketi olmasın? Yönetenler kendileri olmasın?
- Yıldızı parlatılan Ütebay, 2015 ilçe kongresinde İlçe’nin başkanı seçildi. İlk işi eşini il yönetimine sokmak olacaktı ki İl delegesi Kemal Şahin’in manevrası ile engellendi. Ütebay’lar bu işe bozuldu. Yılmayan Ütebay’lar genel kurulda Aykut Vekilin desteği ile PM’ye girerek tarih yazdılar.
Aslı görevini unutan ve ilçesine hizmetten vazgeçen bay Ütebay, aklını vekillikle bozdu ve eşi hanım efendi nereye giderse kendileri de oraya gitti. Akıl hocalarından olan Kemal Şahin yönlendirdi, partinin çıkarları, örgütünün işsizliği, yoksulluğu vekillik hayaline feda edildi. kendilerini eleştiren veya Esenler ilçesine katkı sunan, siyaseten öne çıkan kim varsa, bey efendinin ajandasına girdi. Başarılı olan, halkın çıkarlarını düşünen, partinin yücelmesi için çalışanlar bir bir ihraç edilerek ödüllendirildi.
- Bay Ütebay, yarım kalan işini tamamlamak için yeniden ilçe başkanlığına aday. Yarım kalan işi 1-Ailece Esenleri ve ülkeyi yönetmek, eşini vekil yapmak, muhalefetin sesini kesmek. 2-İlçe başkanlığı rozetini yakasından düşürmemek, yeşil alan ayrılan 5776 parsel olan yerinin ama öyle ama böyle imara açılmasını sağlamak, Belediye başkanıyla pazarlık yapabilme imkanı bulmak. 3-Ağababalarının bir dönem daha il başkanlığında kalabilmesi için il delegelerini elinde tutmak.
"Üç yanımız denizlerle, dört yanımız… dolu!" Türk sanat tarihinin en değerli oyuncularından olan; TUNCEL KURTİZ demişti. Her CHP’li için “Güneşin doğduğu da bir gerçek battığı da!” Bay Ütebay ve havarileri, biatçi CHP’nin ilçe yöneticileri sizin için gerçek nedir?