DEVLETİMİZLE DALGA GEÇMEYİN
Böyle devlet mi yönetilir? 12 yıldır sizden başka kimse konuşmayacak. Konuştuğunuz her konu gündem yaratacak, cephe oluşturarak beraberinde kin, nefret, ayrılık ve umutsuzluk sinyalleri verecek.
Hırçın, asabi ve kendi yandaşlarından başkasını görmeyen gözlerle, kendi aile fertlerine, hısım, akrabalarınıza tanıdığınız olanaklara rağmen sizden bir bir kopuyorlar, yol ayrımı çoktan geldi bile.
Birilerinin bir şeyler söylemesine tahammül etme nezaketini tarihin sayfalarına gömdünüz. Siz kimsiniz kardeşim, bizimde bu topraklarda yaşama hakkınız olduğunu, en azından nefes almaya ihtiyacımız olduğunu kabullenin. O kadar tahammülsüzleştiniz ki; kendinizden olanlar var ya, hani sizlere bir zamanlar toz kondurmayanlar, yağcılar, yalakalar ve sizin sunduğunuz nimetlerden bol kepçe yararlananlar, onlarla sizler farkında mısınız? Düştünüz birbirinize en yakınınızda olanlar bile azar yediler, hakaret uğradılar zatıâlinizden. Çok muhabbet tez ayrılık getirir türküsünü söyler oldular.
Bakarımsınız şu marifetinize, Danıştay toplantısında yaptığınız çıkışla bin yıllık devlet geleneğini ayaklar altına almaya sebep oldunuz. Kurumlarla kavga yapmayı ortalığı toza, dumana boğmayı alışkanlık haline getirtiniz. Tüm Ulusun size biat etmesini, çok istiyorsunuz. Bu yüce halkın size kul köle olmasını arzuluyorsunuz. Unutmayınız bu Millet kurtuluş savaşı vermiş küllerinden var olmuştur. Yedi düvele karşı koymuş, emperyalizme, faşizme ve onun işbirlikçilerine karşı savaş vermiştir. Siz kim oluyorsunuz da bu halka bana tebaa olacaksınız diyorsunuz. Sayın Başbakan biz kula kulluk yapmayız.
Anlayışınızı onaylayanlar olabilir, birileri yanlışlarınıza boyun eğebilir, ancak bu yanlışlarınıza ve günahlarınıza bizler asla doğrudur diyemeyiz. Çünkü biz sizin Noteriniz değiliz. Danıştay toplantısında emirler yağdırdığınız kişiler devletin ta kendisiydi. Cumhurbaşkanı ve genelkurmay başkanı AKP üyesi gibi davranabilir, çünkü onlar size göbekten bağlılar. Ancak yargı mensupları böyle davranmıyor diye kıyameti koparmayınız. Sizi hukukun üstünlüğüne demokrasiye ve insan haklarına saygılı olmaya davet ediyoruz.
Bazen Başbakan, bazense yerli yersiz, gazeteci, yargıç, berber, manav, işadamı her şey oluyorsunuz, herkesi azarlıyorsunuz, yanlışlarınıza karşı çıkanları fırçalıyorsunuz. Her şeye eyvallah dedik, bari devletimizle dalga geçmeyin. Öyle bir gelenek getirtiniz. Öyle bir tohum ektiniz ki sormayın gitsin. Partinizin organlarında yetkili kim varsa, sizden aldığı terbiye ile halka yukarıdan bakıyor ve muhalefet yapanlara hakaretler yağdırıyorlar. Unutmayın bizimde sözümüz var elbette. *Gün Gelecek Devran Dönecek*
