Cihangir Öztürk admin


Açık Telefon

Açık Telefon


Açık Telefon
 

Esenler belediye Başkanı Sayın M,Tevfik Göksü,ile bir iki kez ayak üstü görüşme olanağı bulmuştum.Başta pozitif olması hasebiyle Esenler,de yaşayan bir yurttaş olarak teşekkürlerimi bir yazıyla iletmek istiyorum.Başkanı bir çok nedenden ötürü daha önce eleştirmiştim.Eleştiri ebetteki bir siyasetçi için vazgeçilmez bir hak olarak önümüzde duruyor.
 
Bu hakkı kullanırken de yapıcı olmasına mutlaka dikkat edilmesi lazım gelir. Bir kitap çalışması ile Esenler tarihini derleyip toparlanmasına katkı yapması çok yerindedir.
 
Yerel yönetim hizmet verilen alanda ülkenin küçük bir minyatürünü oluşturur. Ülke yönetimi ne kadar demokratik ise yerel yönetim aksi istikamette yol alabilir. Ülke gerçekliğimizde bu tarz aksilikler boldur. Yönetimde şeffaflık ise mutlaka olmalıdır. Hesap verilebilirliğin en önemli nedeni de hizmet alımlarının kamuoyuna açık olmasıyla sağlanır. Sayın Başkanın performans sıkıntısı çekmediğini görebiliyor insan. Objektif, sıcakkanlı, yanı sıra en ufak sorundan tutalım birçok sorunu anında çözüme kavuşturmak için hareketlenmesi takdire şayandır. Daha önce bir mülakatında kadro sıkıntısından yakınmıştı. Sıkça başkan yardımcılarının görev değişimleri buna işaret ediyor kanımca. Siyasi kulvardaki durumu bir noktada eleştiriyi hak kılıyor nazarımda. Başta Esenlerde aktif siyasette yer alan tüm partilere eşit mesafede olunmadığını bariz bir şekilde görmek mümkündür.
 
 Esenlerde BDP üvey evlat olarak görünüyor olması anlaşılacak şey değildir. Sayın başkanın bu konuda haberdar olmadığını zan etmiyorum. Belediyece yapılan bir çok etkinlikte  BDP,yi maalesef göremiyoruz.Bu konuda Sayın başkanı öz eleştiriye davet ediyorum.İlçemizde,ilçe konseyinin,mahalle,sokak temsilcilerini eşit oranda parti,dernek ve benzeri sivil demokratik oluşumları dahil ederek Esenlere daha çok hizmet edilecektir.Nene hatun yüz otuz sokak no:16,da Oldukça korku dolu saatler yaşandı.Yan tarafta yıkılan bina nedeniyle alt katta oturanların dairesinde kepçenin vuruşuyla kopan gürültü deprem zan edilerek paniğe neden oldu.Belediye,ye yaptığımız müracaatlardan netice almak bir yana tipik bürokrat üslubuyla karşılaştık!
Üsten bakış açısıyla vatandaşı kaale almayan bu tarz ebetteki başkanın hanesine yazılan negatif bakıştır. Dolaysıyla da başkanın tarzı alt birimlerde ette kemiğe bürünmedi mi ortaya çıkan sonuçta olumsuz oluyor. Halk olarak bulunduğumuz alanlarda şikâyet yakınma serzenişleri bolca üretiriz. Halk olarak bu durumdayız ne yazık ki...Bir telefonla sayın başkana ulaşmak mümkünken,diğer yetkilileri onlarca kez telefonla aramamız karşın santralden sağa sola savrulup durduk.
 
Başkanın dahili ile anında olaya el atıldı. Ama illa, de başkanın böylesi palyatif sorunlara boğmak doğru değildir. Buda bize gösteriyor ki başkanın alt birimleri yönetim sanatından anlasalar da tam anladıklarını söylemek saflık olur. Yani başkanın işi iç işlerde, de anketlere başvurması kaçınılmazdır kanımca. Başkan yardımcıları, müdürler, şefler, liyakate göre olmalıdır. Yerel yönetimler siyasetçilerin, teknokratların, bürokratların, hatır gönül işi olmamalıdır. Hele birde ilçede yağdanlıklar var ki bir başka alemler. Her yeni seçilen başkanı ilk altı ay boyunca adeta sandalyeye bağlarlar... Mülki amirlerde bu dertlerden mustaripler diye düşünüyorum? Bu tablo ülkemizde yıllarca sirayet eden bir seremoniye varmış olması esef vericidir.
 
Fakat Tevfik başkan bunlara pabuç bırakacak görünmüyor. Bir başkanın cep telefonu çaldığında anında açılıyorsa bu ülkemiz ve ilçemiz için basit bir davranış değildir. Çünkü seçilen zevatlar daha önce bir başka alemlere dalarak halktan kopardılar. Halkı sadece sayı ve rakamdan ibaret görme anlayışının tezahürü idi,de ondan.Yoğun çalışma temposu içinde olan bir başkanın kadrosu,da onun performansının kolektif tamamlayıcıları olmalıdır.Esenlerde yaşama geçirilen Şehir ve düşünce dergisi ile sözü,projesi olanı,da sorumluluğa davet eden başkanı tebrik ediyorum.
 
Esenler,de belediye ait bir çay bahçesi eksikliği ortadadır.Kenar muhitler,de değil de daha merkezi bir yerde yaşlı,ailecek oturula-bilinecek nezih bir yer Esenlerlilere iyi bir armağan olacaktır.Bu işletme belediye,ye ait olmalıdır.
Fiyat minimum düzeyde tutularak dar gelirli yurttaşlarımıza zaman geçirecekleri mekân olmalıdır. Umarım sayın başkan değerlendirir naçizane önerimizi. Esenler tarihini kapsamlı elle alışla başlayan süreç güzel bir proje idi. Cumhuriyet döneminin, de yazılması icap eder diye başkanı gece, de ifade etti. Tevfik başkanın daha önceki başkanların da hakkını teslim etmesi gerektiğini hatırlatmakta yarar var. Ülkemizde popülist anlayışların ömrü kısa olur. Fakat stratejik düşünce ve derinlik bir başak’ın vizyonu olunca parlak bir yıldıza evrilir. Bu da ülke siyasetinde gelecek vaat eden kadroların artması demektir. Bu konuda yazmadan geçemeyeceğim. Bir hayvan sever olarak sayın başkanın bir sözü var onu da gerçekleştirmesini diliyorum.
 
Sokak hayvanlarının yararına yapılacak her hizmet hem halkın hem de Yüce RABBIMIZIN mazharı-na nail olacaktır. Sokak hayvanlarına karşı da sorumludurlar yerel yönetimler.Bu konuda sayın başkan talimat vermiştir,BU talimatı bir söz olarak telakki ediyoruz.Mırın kırın etmeden hay hay diyen bir başkanı esenlerde takdir etmeyecek kimse olamaz.Teori ve pratik at başı olursa bu takdirler somuta erer toplum nezdinde.Bir alışı,la gelen resmi devlet ricali profili var.soğuk ve dogmatik, lacivert ve siyah takım elbise kravat kombinesi içinde ki muhteremler rugan ayakkabılarla arşınlarken caddeleri halkın uzağında kaybolup giden çok siyasi mevta var ülkemizde.Başkanın giyim konusun,da imaj brokeri var mı bilmiyorum... Daha spor ve renkli takılması ile halkın yanında halktan biri olarak Esenlerlilerin gönül fethine yol almalıdır. Bu konuda sayın başkana açık telefonundan dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar diliyorum.21.05.2013. Ali Kazan 
 

  • BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,20% 0,09
  • EURO

    51,00% 0,29
  • GRAM ALTIN

    7103,39% -0,08
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,43
  • Salı 10 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 11.2 ° / 6.2 ° Güneşli
  • Perşembe 11 ° / 6.5 ° false

Trabzon

17.03.2026

  • İMSAK 05:41
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:19
  • YATSI 20:38