Cihangir Öztürk admin


A-KA-PE DERİNLEŞİYOR

A-KA-PE DERİNLEŞİYOR


A-KA-PE DERİNLEŞİYOR

Türkiye’de Derin Devlet tartışmaları hep yapıldı. Özellikle Demirel’in Milliyetçi Cephe Hükümetleri döneminde yoğunlaşan sokak eylemleri ve bilim adamlarına dönük faili meçhuller sonrası adından sıkça bahsedilmeye başlandı.

Derin Devlet, Susurluk olayı sonrası yargı önüne çıkmasa da su yüzüne çıktı.

Tartışmalar gösterdi ki; her dönemin ama özellikle sağ parti iktidarları döneminin bir derin devleti var. Devlet adına oluşturulan bu güç, daha çok iktidar olan partinin illegal örgütü şeklinde karşımıza çıkıyor.

Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve Bülent Ecevit’in başbakanlıkları dönemlerinde ağırlıklı olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinde akıllara durgunluk veren faili meçhuller sonrası akla gelen hep Derin Devlet oldu.

Çatlılar, Bucaklar, Yeşiller-kırmızılar hep bu dönemde ortaya çıktılar.

Bu dönemin Derinlikleri aslında bu günün tohumlarını ekti.

A-KA-PE iktidar olmadan Derin Devletinin tohumları ekilmişti. A-KA-PE’nin derin devletinin tohumlarını 12 Eylül Faşizmi attı. 12 Eylülde sivil ve resmi faşist güçler devrimcilerin üzerinde silindir gezdirirken Fethullah’çı örgütlenmelere göz yumuldu.

Ülkenin her yerinde devrimci gençlerin bir basın açıklamasına, bir bildiri dahi dağıtmalarına izin verilmezken, Fethullah il il, ilçe ilçe, bucak bucak dolaşıp vaazlar verdi. Yurdun birçok yerinde “talebe yurtları” adıyla yurtlar açıldı.

Bu yurtlarda şekillendirilmiş fakir çocuklarına “Kamu Yönetimleri” tercih ettirilerek bu günkü “özel yetkili savcılar”, bugünkü yargıçlar, bugünkü kamu yöneticilerinin birçoğu yetiştirildi. İçlerinden bazıları Emniyet Teşkilatının ve MİT’in üst seviyelerine kadar yükselen bu cemaat evlatlarını RECEP BEY kucağında buldu.

Gerisi çok da zor olmadı. Recep Bey bu hazır ve nazır cemaat evlatları ile kısa sürede kendi GLADYO’sunu, kendi tosuncuklarını oluşturdu.

Yalnız, bazen bu cemaat evlatları hücuma çıkarken ofsayta düşüyorlar.

İşte bu ofsaytlardan biri de “çok özel (!) yetkili savcı ile Gladyo’nun başı arasında” yaşandı.

Gladyo’nun ileri uç elemanları toptan önce rakip ceza sahasına girince çok özel yetkili ve takım kaptanı olan oyuncu orta hakeme itiraz etti. Aslında bu çok özel yetkili (İLERİ UÇTA SERBEST OYNAYAN ) oyuncu teknik direktör Recep Bey’den sınırsız yetki aldığını sanıyordu. Öyleydi de.

Ama aynı şekilde toptan önce rakip sahaya dalan hücum oyuncuları da orta hakemin pozisyona düdük çalmayacağını, çünkü Teknik Direktörün oyunu şike ile bağladığını düşünüyorlardı.

şte bu iki kesim arasındaki iletişimsizlik faul düdüğüne neden oldu.

Olay ortaya saçıldı. Şapka düştü kel gözüktü. Şimdi ne yapmak lazım?

Teknik kadro hemen harekete geçti. Maç her ne kadar başlamış ve devam ediyor olsa da “biz oyunun kuralını değiştiriyoruz” diyorlar.

Nasıl mı?

“Bizim santrforumuza hiçbir hakem düdük çalamaz” diye yeni bir kural geliyor.

İyi de sonra bu adamlar bir sert faul yapar, birisini sakatlarsa, hatta sert bir darbe sonucu ölümüne neden olurlarsa sorumlusu kim olacak?

Sevgili dostlar bütün kuralsızlıkların, bütün faullü hareketlerin baş aktörü Teknik Direktörün kendisidir. Çünkü hoca, “maçı sert oynayacaksınız. Hakem siz ne yaparsanız yapın, yandan ayak takın, çift dalın, ayağa, aşil tendonuna kramponla vurun. Korkmayın hakem size faul çalmayacak”, diye talimat vermiştir.

Eğer bu maçta bir oyuncuya kırmızı kart gösterilecekse, ceza verilecekse, teknik kadronun cezası daha fazla olmalı.

 

İşte o cezayı da SEYİRCİ verecektir.

Ne zaman mı?

En kısa zamanda. İlk fırsatta.

Eğer seyirci bu cezayı vermeyi başaramazsa, kendisi daha sonra hiçbir maçı izleyemeyecektir. Maçlar seyircisiz oynanacaktır.

Esen kalın.

                                                                                     14.02.2012

                                                                                  Mümtaz TEMİZ

                                                                           mumtaz.tem@hotmail.com

  • BIST 100

    15954,59%-0,83
  • DOLAR

    44,19% 0,06
  • EURO

    50,84% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7154,13% 0,64
  • Ç. ALTIN

    11534,35% 0,00
  • Salı 10 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 11.2 ° / 6.2 ° Güneşli
  • Perşembe 11 ° / 6.5 ° false

Trabzon

17.03.2026

  • İMSAK 05:41
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:19
  • YATSI 20:38