KARA MURAT


AKP SORGULAMA YAPABİLİR Mİ?

Başlığı aslında sağlıklı yapabilir mi diye sormak gerekir! Yoksa sorgulama yapıyoruz diyorlar!


AKP bu tür bir sağlıklı bir sorgulama yapmak istiyor ise ilk önce varlığını ve liderini sorgulaması gerekir.

AKP biraz ironi olacak ama baş harflerinden de anlaşılacağı üzere Amerika’nın Kurduğu Partidir!

Nasuhi Güngör’ ün yazdığı Yenilikçi Hareket kitabı bu kuruluşu doğrulamaktadır. Belli bir makama geldiği için sonradan inkâr etse de Nasuhi Güngör’ün unuttuğu bir şey var o kitabı o zaman dağıttıran ve popüler kılan, kendi gibi makamı görünce söylediklerini yalayıp yutan Numan Kurtulmuş idi. İnanmaz ise ona sorabilir.

Yine Numan Kurtulmuş İsrail en büyük zaferini AKP sayesinde kazanmıştır demişti. Soylu da Sen Olmert'le görüşüyorsun, ertesi gün bu katliamlar oluyor demişti. Ne tesadüftür ki Ankara’da katil devletin cumhurbaşkanı üst düzey protokol ile karşılandığı için Gazze de bu yaşananlar yaşanıyor olamaz mı?

Çok çok uzağa gitmeye gerek yok bizatihi reisleri BOP eş başkanı olduğunu deklere etmiş idi.

Peki BOP ne idi. Amerika Birleşik Devletleri tarafından 2004 yılında uygulamaya koyduğu Büyük Ortadoğu Projesi, Ortadoğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika'yı dönüştürmeyi, bu alanları küresel pazarlara açmayı ve Batı demokrasisi(!) standartlarına ulaştırmayı amaçlamaktadır. Proje kapsamındaki ülkelerin çoğunun Müslüman nüfusa ve zengin yeraltı kaynaklarına sahip olmaları, projenin kültürel ve ekonomik boyutunu yansıtmaktadır. BOP yeni bir girişim olarak görülse de temelleri I. ve II. Dünya Savaşları ve sonraki gelişmelere kadar dayanmaktadır.

Bunları izah etmesi gereken dava kaçkınlarının birleşme merkezi olan AKP trol beslemekle kalmıyor, trolleri besleyecek argümanları da oluşturuyor. BOP çöktü diye bir yalan atıyor hatta çöp oldu diyor. Ama gören gözler BOP ’un tıkır tıkır işlediğini görüyor.

BOP temelleri 2. Dünya savaşı sonrasına kadar gittiği düşünülür ise Menderes Özal ve RTE ekseni bu sürece hizmet etmek için kurgulanmış ve seçilmişlerdir. Bu uzun süreçte halkımızın algısı değiştirilmiş, hassasiyetleri değiştirilmiş, yapay düşmanlıklar ihdas edilmiştir.

Ülkemizdeki 60-71-80 ve 28 Şubat süreçlerinin arkasında hep Amerika olmuştur. Amerika seçtirdiği adamları sonradan harcasa da onların düzeneğini hep bir üst perdeye taşımış, halkımızı muhafazakarlık bataklığında, bana dokunmayan bin yaşasın ve padişahım çok yaşa noktasına getirmiştir.

Bu düzenekte hep bir kurtarıcı havari ortaya koymuş sonra onları paspas ederek asıl oyuncusunu hep başrolde tutmuştur.

AKP sorgulamaya kuruluşundan 7 kollu şamdan misali ampulün ucundaki 7 kollu hüzmeden başlamalı. AKP sorgulamaya dindar nesil deyip deist gençlik oluşturmasındaki vebalinden, üç çocuk deyip doğum hızını geriletmesinden, faize karşıyım deyip nas deyip faizcileri ve sermayedarları köşe etmesinden, Irak tezkeresinden, Suriye ve göç rezaletinden, ekonomistim diyen ve bilmediği geldiğimiz durumdan belli olan liderinden başlamalı.

Eski il başkanlarından biri kalkınmanıza bir şey demiyorum ama adaletinizin ta diye başladığı adalet mekanizmasını bozma serüvenini, Fetoya ne istedilerse vermenin ne manaya geldiğini, ufak esnafa Feto uzanırken siyasette neden Fetocuya rastlanılmadığını yoksa Feto ile AKP’nin çift yumurta ikizi kadar benzer refleksler ile hareket etmesinin nedenlerini sorgulayabilirler mi?

AKP hakiki manada sorgulama yapamaz, buna cesaret edemezler, ederlerse AKP diye bir yapı kalmayacağını onlarda çok iyi bilir.

Yapacakları şey kısa bir süre sessiz kalıp, olmadı ise kesin bir şey oldu kafasına sahip sesi gereğinden fazla eko yapan üç beş kişiyi para verip tatile gönderirler, sonra yine troller ile saldırıya geçip gelecek seçimleri erkene alıp reisleri ile seçime gitmeye kalkarlar.

Halkımız sorgulamanın o zamanki celsesinde bunları emekli eder, bunlar yine sorgulamaya devam eder. Nasıl olsa sorgulayan da cevaplayanda gerçekleri yok sayanda kendileri.

  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli

Adıyaman

13.05.2024

  • İMSAK 03:35
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 16:18
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:05