​Yazıklar olsun Gazeteciler üzerinden toplum sindirilmek isteniyor

​Yazıklar olsun Gazeteciler üzerinden toplum sindirilmek isteniyor

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Hakimlik Kabaş'ın tutuklanmasına karar verdi.

 

Tele1'de katıldığı programda "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" diyen gazeteci Sedef Kabaş, gece 02.00'da sıralarında gözaltına alındı. 


Kabaş'ın gözaltına alındığını  sosyal medya hesabından duyuran Merdan Yanardağ, "Sedef Kabaş şu anda gözaltına alınıyor. Kendisine nedeni tam açıklanmamış, ama sanırım Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle Emniyet'e götürülüyor. Olacak şey değil! Çağrılsa sabah ifadeye gidebilecek bir gazeteci üzerinden bütün toplum sindirilmek mi isteniyor?" dedi.
Avukat Uğur Poyraz ise gözaltı olayı ile ilgili, "Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Ben de şimdi yanına geçiyorum" paylaşımını yaptı.
AKP'liler hedef göstermişti

Gazeteci Sedef Kabaş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından hedef gösterilmişti. 
Kabaş hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten soruşturma açılmıştı. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de gazeteci Sedef Kabaş'ın Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin inceleme başlatıldığını açıklamıştı. 

Sedef Kabaş hakkında
Haber sunucusu, televizyon programcısı, gazeteci, danışman ve eğitmenlik yaptı.
Atlanta CNN International'da çalışan ilk Türkiyeli gazetecidir. NTV, ATV, TV 8, SKY Türk gibi çeşitli tv kanallarında programlar hazırladı.
En son TRT 2'de Medya Medya isimli programı hazırlayıp, sundu. Power FM radyosunun kurucu ekibinde yer aldı ve haber bültenlerini hazırlayıp sundu.
1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldu. Fulbright Bursu ile okuduğu Boston Üniversitesi'nde Televizyon Haberciliği üzerine yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi'nden iletişim doktorasını aldı.
"Almanya'da Türk Döneri" haberi ile 1998 CNN World Report/ En İyi Ekonomi Haberi ödülünü kazandı.
2007 yılında Sedef Kabaş Eğitim, Koçluk, Danışmanlık şirketini kurdu.  Halen üst düzey yöneticilere iletişim koçluğu yapıyor, şirketlere iletişim ve medya alanında eğitimler veriyor.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli