​ÖZDEMİR: BİZİM ÖTEKİMİZ YOK!

​ÖZDEMİR: BİZİM ÖTEKİMİZ YOK!

Esenler ’yeni Cemevi derneğinin başkanıyım diyen Anadolu Canlar Cemevi dernek başkanı Cemal Özdemir, sorularımıza cevap verdi.

Özdemir yaptığımız haberlerden dolayı tepkili olduğunu söyledi ve “biz kimseyi ötekileştirmedik, bizim ötekimiz yok” dedi.

Özdemir: Bizler Esenler’de yaşayan Alevi yurttaşlar olarak hep birlikten, beraberlikten söz ederiz ve bu birlik beraberlik yolunda mücadele verenleriz. Ben şahsım olarak kimseyi ötekileştirmediğim gibi yetmiş iki millete aynı nazarda bakan birisiyim. Bizim inancımızda ve kültürümüzde kebemiz insandır. Biz bu inançla, bu düşünceyle yaşarken ve bu düşünceleri savunurken nasıl olurda kendi içimizden olan insanları ötekileştiririz.

 Bakınız biz bir yola çıktık ve o yolda bir kazanım elde ettik, haklı talebimiz olan cem evini yurttaşlarımıza kazandırdık. Sonrası ise bildiğiniz gibi bu yerin bizlere teslim edilmesi için Belediye başkanı bir muhatap olması gerekir dedi. Bu muhataplık yolunu 3 dernek bir araya gelerek yeni bir dernek kurulmasında ve isminin Esenler Cemevi olmasında karar verdik. Kurulan derneğin amacı belli ve kuralları var, bu konulan kurallara herkesin uyma zorunluluğu olduğunu herkes bilsin.  

Derneğimizin amacı Esenler’de yaşayan Alevilerin birliği ve beraberliği, inançlarını özgürce yaşamasıdır. Yanı anlayacağınız bizlerin yolu sevgi, barış ve kardeşlik yoludur. İmam Hüseyin’in yolu adalet yoludur ve bu yolu seçtiği için katledildi. Biz herkese aynı nazarda bakıyoruz, kapımız herkese açıktır. Yolumuz hak Muhammet Ali’nin yoludur, bir kişi beni ötekileştirdiler desin ve ispat etsin biz buraları terk ederiz.
Bizlere cem evini kazandırmak yolunda emek veren Esenler Belediye Meclisine, Belediye Başkanına ve bugüne kadar emek veren herkese derneğimiz adına teşekkür ederiz. Bizlere kimsenin bir lütuf yapmasını istemiyoruz, tüm siyasilere aynı mesafedeyiz” dedi.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli