​Esenlerde Seçim Demokratik Bir Ortamda Gerçekleşiyor

​Esenlerde Seçim Demokratik Bir Ortamda Gerçekleşiyor

31 Mart İstanbul seçimlerinin iptalinden sonra 23 Haziranda tekrarlanan seçimle İBB başkanının kim olacağına saatler kaldı.

Haber merkezi : Serkan Basut
Yerel gazeteciler olarak görev ve sorumluluk bilinciyle sabahın erken saatlerinde esenlerde değişik okullarda yaptığımız incelemelerde birçok yanlış olaya rastladık bazı kavgalara şahit olmadık değil. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Esenler halkı sandığa yoğun katılım sağlayarak oyunu kullanmaya devam ediyor.
Her seçimde olunduğu gibi bu seçimde de siyasi sempatizanlık engel tanımadı. Fiziksel engelli yurttaşlarımızda vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için oylarını kullandılar.

Bir okulumuzda bu güne kadar rastlamadığımız bir olayla karşılaştık. Her sınıfta birer seçim sandığı olması gerekirken birde yedek sandığın okulun bütün sınıflarında olması anlam verilemedi. Yetkilere bu soruyu yönettiğimizde ise tatmin edici bir cevap alamadık. Parti temsilcileri tarafında bu sandıkların tutanak altına alınacağını söylediler. Yüksek seçim kuruluda yanlışlıkla fazla gönderildiğini ilettiler.
Bazı okullarımızda ufak tefek gerginlikler yaşanmasına rağmen seçim bütün hızıyla devam ediyor.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli