​Dibi ,' Gözlükte Standardı Ben Çıkardım

​Dibi ,

Türkiye Gözlük Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulundan Başkan Mehmet Dibi, yerli sanayinin yaşaması için gözlükte standardı çıkardan derneğin başkanıyım. Ben kendi sektörümüzün menf

Dibi “İstanbul Optik ve Oftalmolojik Ürünler Fuar’nın büyük ilgi görmesi bizleri elbette memnun ediyor. İstanbul Optik Fuarın’da gözlük çerçeveleri, güneş gözlükleri, spor gözlükleri, koruyucu gözlükler, gözlük kılıfları, optik camlar, kontakt lensler, kontakt lens aksesuarları ve bakım ekipmanları, güneş gözlüğü camları, Optimetrik-oftalmolojik cihazlar ve aksesuarları, gözlük yedek parçaları ve optik endüstri makineleri gibi ürünler fuar alanında sergiliyoruz.
 

Dibi,”Türkiye’de yerli sanayinin yaşaması ve ayakta durması için gözlükte standardı çıkardık, tüketici memnuniyetinin yanında vatandaşın rahatlıkla kullanacağı ve hiçbir kuşku duymadan kullanabileceği ortamı sağladık. Bakınız yurtdışından gelenler ürünlerimizin gümrüklerden geçerken zorunlu kontrollerini yaptırdım.  Yurt içinde 12 binin üstünde standardımız var. Dünya standartlarını yakaladık ve bugün kendi ürünlerimizi dünya ile yarışır hale getirdik. Öyle ki bugün yurtdışında ki firmalar bizlere ortaklık teklif ediyorlar. Bugün Türkiye’ye garanti kapsamını getiren dernek başkanıyım.
 
Dibi,”Gözlük sanayisi olarak kaliteyi yakaladık. Yaptığımız bu çalışmaların sonucunda, vatandaşlarımızın Çin’den gelen gözlüklere olan ilgisini yerli ürünlerimize yönelttik. Kaçak yollarla yapılan ticaretin önünü keserek ülke ekonomisine katma değer sağladık.  Derneğimizin önemli faaliyetlerinden biride ürünlerimize kalite kontrolünün getirilerek vatandaşın gönül rahatlığı ile ürünlerimizi almasını sağladık. Eskiden olmayan ne varsa yaptık, tüketici memnuniyeti ile birlikte kaliteyi yakalayarak üreticimizin heyecanını ve çalışma arzusunu yükselttik. Yani ülkemizde kaliteli ürünler üreterek ithalatın önünü kestik, paramızın yurtdışına kaçmasını önledik. TSE’yi kurduk, kendi laboratuarlarımızı kurarak kalitenin yanında kendi ürünlerimizin kontrollerin kendimiz yapıyoruz” diyerek fuar alanında sergilenen ürünlerin stantlarını gezerek üretim yapan firma sahiplerinin sorunlarını dinledi.
 
 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı