​CHP Esenler İlçe Kongresinin Kazananı Sağcılar Oldu

​CHP Esenler İlçe Kongresinin Kazananı Sağcılar Oldu

CHP Esenler ilçe kongresini tamamladı, İBB Başkan vekili Hüseyin Aksu’nun, Sarıyer belediye Başkanı Şükrü genç’in ve belediye başkan yardımcılarının desteklediği, baskılar kurduğu, birebir markajlar

Demokrasi, barış, birlik ve beraberlik mücadelesi ile solun adayı olan ve demokrasi bileşenlerinin desteklediği, adaylaştırdığı Cemal Kaya’nın, parti egemenlerine ve belediye egemenlerine karşı verdikleri onurlu mücadelede kazanan taraf sağcı, faşist liste oldu.

ESENLER’DE SAĞCILAR KAZANDI, FAŞİZM HORTLADI
Kongre salonunda zaman zaman gerginlikler yaşandı. Zaman zaman karşılıklı suçlamalar yaşandı. Emekten, emekçiden, işsizlikten, yoksulluktan yani düzenin çarpıklığından söz etmek isteyen sol düşüncede ki konuşmacıların, Ütebay ve amigolarının sataşmaları, divan başkanının zaman kısıtlaması engeli nedeniyle derinlemesine konuşulmadı. Düzenin nimetlerinden yararlanan, imar yolsuzluğuna bulaşan, birçok kirlilik içinde bulunan bazıları kendilerini sütten çıkmış ak kaşık gösterdiler.  CHP’nin Esenler ilçe kongresi, oy kaybı, halkın sefaleti, düzenin çarpıklığı umurunda olmayanlara rozet takma kongresine dönüştü.

ESENLER’DEKİ FAŞİSTLER ADAM OLMAYACAK MI?
Ütebay, yaptığı rezilliklerin tamamını başarı diye kongre salonuna sunmasını alkışlayan CHP’nin sağcı delegesi cemaat ve tarikat görüntüsü verdi. Gidişattan memnun olan düzen yanlılarına karşı, düzenin çarpıklığına karşı koyanların yarıştığı kongrenin kazananı faşizm oldu, zirve yapanı ise gericilik oldu. Yani Esenler’de sağcılar kazandı, faşizm hortladı. Kongre salonunda söylenen en güzel söz ise CHP içinde kümeleşen “Esenler’deki Faşistler adam olmayacak mı?” sözü oldu. Esenler tarih yazdı ve CHP Esenler ilçe kongresinin yapıtlığı salon sağcı faşistlerin yükselişine tanıklık etti.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli