YUMUŞAYAN CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNDEN KADİR TOPBAŞA ÖVGÜLER!

YUMUŞAYAN CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNDEN KADİR TOPBAŞA ÖVGÜLER!

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi AKP patentli ama dayatmalı CHP gurup sözcüsü Yaşar Çağlayan’ın, Kadir Topbaş hayranlığı Haziran ayı Esenler meclisinde, meclis duvarlarında yankılandı.

AKP patentli CHP gurup sözcüsü Yaşar Çağlayan’ın, Kadir Topbaş’a övgü dolu sözleri meclisin çok hoşuna gitti. Tüm meclis yumuşadı, yumuşamayanlar ise söz talep ettiler ama AKP’li meclis başkanı eski ortakları olan Yaşar Çağlayan’ın gözüne bakarak kürsü haklarının verilmemesine karşılıklı anlaşma ile engel oldular. 

CHP’li İBB meclis üyeleri Taner Kazanoğlu ve Tarık Balyalı, Kadir Topbaş döneminde iptal edilen metro ihaleleriyle en az 1 milyar liralık kamu zararı oluştuğunu belirterek, Mevlüt Uysal ve Kadir Topbaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Ama Esenlerin CHP’li gurup sözcüsü ise Kadir Topbaş çok iyi işler yaptığını söyleyerek geçmişin karanlıklarını aydınlattığı bir meclis oturumu izledik.  VİDEO İZLE… 

CHP gurup sözcüsü Yaşar Çağlayan’ın, övgüler yağdırdığı Topbaşlı yıllarda yaşanan yolsuzluklardan sadece kısa bir döküm ise şöyle: 

Sayıştay'ın hazırladığı İSKİ'nin 2017 yılı denetim raporunda kurumun kamu yararına çalışıp çalışmadığı belli olmayan derneklere indirimli veya ücretsiz su sağladığı ve bundan dolayı 18 milyon lira zarar ettiği belirlendi. Bak AKP'nin yan kolu Yaşar…sana göre bunlar güzel işler mi?

  • Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT Genel Müdürlüğü'nde inceleme yapan mülkiye müfettişleri, 100 milyon avroluk usulsüz işlem ortaya çıkarttı. Müfettişler, iki buçuk yıldır İETT Genel Müdürlüğü koltuğunda vekil olarak oturan Mehmet Öztürk başta olmak üzere, kurum üst yönetimi hakkında adli soruşturma başlatılmasını istedi. İhalesiz reklam alanları vermek ve ihale yapmadan metrobüs alımı suçlamalar arasında yer alıyor...
  • Etiler’deki polis okulu arazisini ihalesiz olarak bir inşaat firmasına vererek devleti 1 milyar dolar zarara uğrattığı iddiaları  halen daha netlik kazanmadı. 
  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ailesinin, belediyenin çeşitli ayrıcalıklar tanıdığı gerekçesiyle tartışma yaratan damadının konut projesinden aynı gün 5 daire birden satın aldığı ortaya çıkmıştı. Topbaş'ın 5 daire aldığı projede ev fiyatlarının 1,5 ile 5 milyon lira arasında değiştiği ortaya çıkmıştı.
  • Topbaş’ın FETÖ’den tutuklu damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile daha önce ortak işlere imza atan Metal Yapı Konut tarafından 2012 yılında otel ve konut yapılmak üzere 33 milyon 391 bin 659 liraya satın alınmasının ardından 2016 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 368 milyon TL bedelle satıldı.
  • İspark'taki otopark fişleri silinerek büyük yolsuzluk yapıldı. En az 48 ayrı terminalde milyonlarca liralık yolsuzluk yapıldığı tespit edildi. Yolsuzluğun 90 milyon liraya ulaştığı öğrenildi.
  • İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca 12 Şubat 2010 tarihinde hazırlanan iddianamede, Otogar-Bağcılar raylı taşıma sistemi inşaat sistemi ihalesinin 30 Temmuz 2003 tarihinde gerçekleştiği belirtildi. İddianamede, 30 Aralık 2004 tarihinde encümen kararı ile Otogar-Bağcılar raylı toplu taşıma sistemi inşaat ve elektro mekanik işlerinin yapımı ve araç temin ihalesinin Gülermak Ağır Sanayi Ticaret A.Ş. firmasına ihale edildiği anlatıldı...  Kadir Topbaş ve İETT çalışanı 14 şüphelinin görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyordu. Topbaş, bu davadan mahkeme kararıyla beraat etti.
  • Topbaşlar’ın ortağı olduğu Rumeli Hisarı'nın altındaki Lokma adlı restoranda Belediye'nin izniyle imara aykırı olarak yenileme ve kaçak kat yapıldı. Bunlar çok azı Dahası var…

AKP’Lİ MÜEZZİN CHP’LİLERE AYAR VERDİ!!!

AKP’li Ömer Çetinkaya, Haziran ayı Esenler meclisinin 1. Oturumunda söylediklerini 2. Oturumda inkar etti. Ama inkarı yani müezzin meclis üyesinin abdesti fazla sürmedi. Müezzin Çetinkaya CHP’lilerle “Kedi, fare ile oynar gibi” oynadı. Önce dini meseleleri halleden ve CHP’yi dinsizlikle suçlayan Çetinkaya, bu kararında yine ısrar eti ama bu sefer CHP’lilere HDP’nin kuyruğuna takıldınız diyerek terörist ilan etti. Bakalım Çetinkaya bir ay sonra yine söylediklerini yalayıp yutacak mı?



  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 37.3 ° / 23.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 37.3 ° / 23.6 ° Güneşli