YÜKSEL KILIÇ’TAN GENÇLİĞE TOKAT GİBİ SÖZLER: “ÖNCE KENDİNİZ OLUN!”

YÜKSEL KILIÇ’TAN GENÇLİĞE TOKAT GİBİ SÖZLER: “ÖNCE KENDİNİZ OLUN!”

Esenler CHP 13. Olağan Kongresi'nde konuşan mahalle delegesi ve inşaat mühendisi Yüksel Kılıç, parti gençliğine yönelik sert eleştirilerde bulundu ve bütün partililere birlik çağrısı yaptı. Ögüte ve gençlere önemli mesaj verdi.

“Gençlik ‘taraf’ olamaz — Önce birleşmeyi öğrenin”

Kılıç, gençlere seslenirken “Gençlik taraf olamaz, gençler öncelikle CHP gençliği olduklarını anlamalıdırlar” diyerek başladığı konuşmasında, kongre salonunda sık sık atılan “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganına da değindi. Kılıç, bu slogana vurgu yaparak, “Görüyorum ki siz gençler bu sloganı bile anlamamışsınız. Burada bağırıyorsunuz ‘birleşe birleşe kazanacağız’ güzel ama biz kendi içimizde zaten bir bütün değil miyiz?” ifadelerini kullandı.

Kılıç, sözlerinin devamında sloganın sadece parti içi birlik anlamına gelmediğini, “tüm halk kesimleri ile STK’larla, üniversitelerle, çarşıda sokakta tüm esnaf ve yurttaşlarla birleşmeyi” hedeflediğini belirtti ve gençlere “Siz kimin gençliğisiniz, siz önce kendiniz olun, birilerine benzeşmeyin” diye seslendi.

“ENERJİNİZİ İÇERİDE HARCAMAYIN; DÜZENİ DEĞİŞTİRMEYE ADAY OLUN”

Partide uzun yıllar görev almış bir isim olarak konuşan Kılıç, gençlerin enerjisinin yanlış odaklara kaydığını savundu: “Ben ömrümün büyük bölümünü bu partide geçirdim… siz gençlere sesleniyorum, enerjinizi kendi içinizde olanlara değil bu düzenin ortadan kalması için ve bu ucube sistemin bitmesi için harcayın.” dedi.

Kılıç ayrıca gençleri sokağa çıkmaya, halkla doğrudan temas kurmaya çağırdı: “Sevgili gençler; bu ülkeyi, demokrasiyi yeniden nasıl inşa edeceğimizi sokakta haykırın ve yurttaşlara AKP’nin yanlışlarını anlatın.” sözleri kongrede dikkat çekti.

“BİLİM KURULU KURMALIYIZ; UZUN DÖNEM PLANLARI HAZIR OLMALI”

Kılıç, örgütün proje üretme kapasitesine vurgu yaparak, partinin ‘bilim kurulu’ oluşturması gerektiğini savundu: “Bakın biz projelerimizle konuşuruz; içinde bilim insanlarının, şehir plancılarının, STK’ların olduğu ve partimizin eğitimli, bilgili kişilerinden oluşan bilim kurulunu hemen kurmalıyız. 10 yıllık, 20 yıllık master planları hazırlamalıyız ki iktidara geldiğimizde zorluk çekmeyelim.” dedi.

Konuşmasında ayrıca “Bizim derdimiz Cemal Kaya veya Kemal Şahin değil. Bizim derdimiz Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak, demokrasimizi inşa ederek halk iktidarını kurmaktır” ifadelerini kullanan Kılıç, sözlerini “Evet, iktidar iktidar iktidar bu işin başka yolu yok!” diyerek bitirdi.

“İktidar, iktidar, iktidar!”

Kılıç’ın sözleri kongreye damga vurdu. Konuşmasını “Evet, iktidar, iktidar, iktidar! Başka yolu yok!” sözleriyle bitiren Kılıç, salondaki gençlere ve yöneticilere adeta ders verirken, salonda dikkatli bir sessizlik oluştu.

 



CHP Lİ YURTAŞ
30.09.2025 21:42:35
Yüksel başkan haklıdır gençlik tarafsız olmalıdır kimsenin tarafında olmamalıdır taraf olacaklarsa ise başta gençlik kolları seçiminde şuan ki gençlik kolları başkanın ve yönetiminin üyelere vermiş olduğu sözleri tutsunlar Esenler'in gençliğin tarafında olsunlar.. Esenlerde maddi sıkıntı yaşayarak üniversite okumaya çalışan gençlerin tarafında olsunlar.. Esenler 'de evlerinde olan ev gençlerin tarafında olsunlar bunlar için mücadele etsinler.... Seçimden seçime vaatleri atıp tutmak kolay ama seçimden sonra her şey boşş fiyasko... ESENLER GENÇLİK KOLLARI ESENLERLİ GENÇLERİN TARAFINDA OLMALIDIR ....................

Birdal saricayir
30.09.2025 18:17:55
Kutluyorum seni basarlar dilerim baskan

Oktay taşkıran
30.09.2025 18:09:50
Yüksel başkana teşekkr ederim ülkemizde ve ilçemizde ne istediğini bilen gençlik çok önemlidir ülkemizin geçtiği bu zorlu sürecte gençlerin politik ve siyasal süreci (parti disiplinini) çok iyi bilmeleri onlara daha az hata yapmalarıyla beraber doğru mücadelenin zeminini kazandırır

  • Salı 26.6 ° / 15.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.1 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.6 ° / 14.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu