YIKILAN BİNALARDA DENİZ KUMU VARDI!

YIKILAN BİNALARDA DENİZ KUMU VARDI!

Prof. Dr. Ali Koçak Haber Türk Televizyonunda konuştu. Koçak: 'İstanbul'da en az 50 bin yıkılacak bina var. Bizler bir kere İstanbul’da tüm binaların yıkılacağını veya ağır hasar alacağını kabullendik' dedi.

BEKLENEN MARMARA DEPREMİ İÇİN NASIL ÖNLEM ALINMALI?

Prof. Dr. Ali Koçak: Bizim binalarımız çok konforlu binalar değil. Projelerimiz de çok kaliteli projeler değil. Biz insanlarımızı dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bir şekilde bodrum katlarda yaşamaya mahkûm etmiş bir ülkeyiz.   Bodrum’ları ve cadı katları vatandaşlarımıza satıyoruz. Büyük paralar vererek satın altığımız binalarda neden korku içinde oturuyoruz? Bizim kaderimiz veya layık olduğumuz durum böyle olmamalı. 

Bizler bir kere İstanbul’da tüm binaların yıkılacağını veya ağır hasar alacağını kabullendik. Yıkım sonrası neler yapacağımızı, nasıl davranacağımızı konuşuyoruz. Halbuki İBB’nin hazırladığı raporda 50 bine yakın bina yıkılacak. Hiçbir şey yapmadan gözle bakıldığında 50 bin bina yıkılacak. Siz her binada 20 kişiden hesaplarsanız, 50 bin binayı korkunç bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu görürsünüz. 

Konuşmanın tamamını… VİDEO İZLE



Anahtar Kelimeler: YIKILAN BİNALARDA DENİZ VARDI!
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı