Yeşil Sol Parti İsrail’i kınadı...

Yeşil Sol Parti İsrail’i kınadı...

Yeşil Sol Parti, İsrail'in savaş ve işgal politikasını yürüttüğünü ifade ederek Filistin halkının direnişi meşrudur" açıklaması yaptı. İsrail'de Meclis başkanlığı yapan Kürt Yahudusi Michael Levy'nin sözlerini akıllara getirdi.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda beşinci gün.

İsrail tarafında hayatını kaybedenlerin sayısı bin 200'ü aşarken, İsrail'in verdiği karşılık sonrası hayatını kaybeden Filistinli sayısı da bini aştı. Ölen Filistinlilerin 260'ını çocuklar, 200'ünü ise kadınlar oluşturuyor.

İsrail ordusu olası bir kara operasyonu için Gazze sınırına 300 bin asker dizerken, savaş için muhalefetin de dahil olduğu Ulusal Birlik Hükümeti'nin kurulması için karar alındı. Hamas saldırısı sonrası Ben Gurion havalimanından kalkışlar durduruldu.

Bilindiği üzere Yeşil Sol Parti Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, İsrail ve Filistin arasında süren çatışmalar konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Yeşil Sol Parti Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, İsrail ve Filistin arasında süren çatışmalara ilişkin, “Eşit, özgür ve demokratik bir yaşamın mümkün olduğuna inanan ve bunun mücadelesini veren bizler, Filistin halkının yıllardır sürdürmüş olduğu eşit, özgür yaşam mücadelesini ve direnişini sonuna kadar destekliyoruz... Filistin halkının direnişi meşrudur. Bugün ortaya çıkan savaşın kendisi İsrail devletinin yürüttüğü savaş ve işgal politikalarından bağımsız değildir" demişti.

Bu gelişmelerin ardından İsrail'deki Kürt yahudileri gündeme geldi.

Cizre'den İsrail'e göç eden Mickey Levy, İsrail Meclis Başkanı seçildi.

Yeşil Sol İsrail’i kınadı... Kürt Yahudilerin tavrı - Resim : 1

Levy savaşa ilişkin herhangi bir demeç vermezken Muhalefetin başı Yesh Atid Partisi Başkanı Yair Lapid'in attığı tweeti paylaştı.

Lapid paylaşımında "Bu sabah düşmanlarımıza şunu söylüyoruz: İsrail güçlüdür ve terörizm karşısında İsrail birlik içindedir. Kalbimiz yaralılarla ve ülkenin güneyi ve merkezi Gazze'yi çevreleyen yerleşim yerlerinde yaşayanlarla birlikte. İsrail Savunma Kuvvetlerine ve güvenlik güçlerine tam destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Yeşil Parti İsrail’ kınadı...
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli