“YERİN DİBİNE BATSIN, MEMLEKETÇİLİK, MEZHEPÇİLİK, DİNCİLİK”

“YERİN DİBİNE BATSIN, MEMLEKETÇİLİK, MEZHEPÇİLİK, DİNCİLİK”

CHP Esenler İlçe kongresinde genel merkez gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık gençlere örnek, amiyane tabirle CHP’nin kaşarlarına ders veren konuşması salonda bulunanları ayağa kaldırdı.

CHP  genel merkez gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık, aynı zamanda CHP Esenler K. Karabekir mahalle delegesi kongre salonunda yaptığı konuşmasında Pir Sultan Abdal’ın Bozuk düzende sağlam çark olmaz- bu düzen bozulmuştur, çürümüştür” söylemini haykırmasıyla salonda bulunanlar dakikalarca alkışladı.

Işık’ın gençlere örnek, amiyane tabirle CHP’nin kaşarlarına ders veren konuşmasından satır araları şöyle…

“CHP  genel merkez gençlik Kolları başkanı olarak 50 gün boyunca genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nun kampanyasında bir fiil çalıştım. Anadolu’yu karış karış dolaştım, mutluluğu ve heyecanı yaşadım. Fakat istediğimiz ve arzu ettiğimiz sonucu alamadık. Hiçbir arkadaşımız umutsuzluğa kapılmasın, yarından tezi yok! Tüm yanlışların ve kötülüklerin üstüne cesaretle gideceğiz.  Yılmadan, yorulmadan daha fazla çalışacağız ve AKP faşizmin üstüne gideceğimize buradan söz veriyorum.  

Kurtuluş biz gençlerin omuzlarında, hep birlikte el ele verip bu toprakları faşizmden kurtaracağız, bu topraklara barışı, kardeşliği, özgürlükleri biz getireceğiz. Partimizde; üyelik sistemi baştan aşağı yenilenmeli. Partimizi Türkiye şartlarına uygun sosyal demokrat çizgiye getirip, başta Kürt sorunu olmak üzere yapacağımız siyasette net ve açık olmalıyız.

Kul Nesimi’nin deyişiyle, Sorma be birader mezhebimizi- Biz mezhep bilmeyiz yolumuz vardır-Çağırma meclis-i riyaya bizi. Biz şerbet içmeyiz dolumuz vardır. Bizim söyleyecek sözümüz vardır. Evet, biz gençlerin söyleyecek çok sözü vardır.  Yine, Pir Sultan Abdal’ın “Bozuk düzende sağlam çark olmaz- bu düzen bozulmuştur, çürümüştür” Genel Başkanımızı kimliğinden dolayı meydanlarda yuhalatanlardan farkımız olmalıdır. Çünkü bu kimlik, bu anlayış, bu kültür kendisini “yol cümleden uludur” Canlı cansız cümlemiz bir nesnedeniz" diye tarif eder. 

Evet, bizim yolumuz sevginin, kardeşliğin, paylaşmanın yoludur. Heybemizde kin, nefret, düşmanlık, hele hele ayrımcılık hiç yoktur. Yerin dibine batsın, memleketçilik,  mezhepçilik, dincilik. Biz Hünkar’ın yolunu seçenleriz” diye konuşmasına devam etti.

VİDEO İZLE…  



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı