YAVUZSELİM SPOR KULÜBÜ HER KESİME ÇAĞRIDA BULUNDU

YAVUZSELİM SPOR KULÜBÜ HER KESİME ÇAĞRIDA BULUNDU

Esenler Yavuzselim Spor Kulübü, mahalle muhtarlığı yerel basınla sabah kahvaltısında “spor ve ahlaklı nesiller, madde bağımlılığına karşı önlemler ve yaşanılır çağdaş bir Esenlerin olması için her kesimin destek olmasını istediler

Kahvaltılı toplantıda Esenler Belediyesinin, STK’ların, Esenler halkının spora ve sporculara duyarsızlığına sitem yapıldı. Özellikle Amatör Spor camiasına büyük hizmetler veren, Yavuz Selim Spor Kulübü yöneticileri ve antrenörleri “Amatör spor kulüplerine destek olunursa, değişik spor dallarında faaliyetlerimiz çoğaldığı gibi; sağlıklı bir toplum, madde bağımlısı olmayan bir gençlik, obezitenin tehdit olmadığı sağlıklı ve huzurlu bireylerin, barış içinde birbiriyle kaynaşmış yaşamından mutluluk duyan insanların olduğu Esenleri görmüş olacaksınız” dediler.

Konuşmacıların satır araları şöyle… Bakınız Bizler karşılıksız Esenler'de spora katkı veren gönüllü insanlarız. Yapmış olduğumuz başarılı işleri görmeyen veya görmek istemeyenler olabilir ama bu bizi toplum ve gençlik yararına yapacağımız hizmetlerden asla vazgeçmemiz için bir neden değildir. Esenler bir dönem amatör futbolcu yetiştiren bir fabrikayken bugünlerde maalesef Esenler’deki gençlerimiz kötü alışkanlıklarla gündem oluyor, bu bizim için, geleceğimiz için büyük bir kayıp ve üzücü bir olaydır. 

2001-2002 yıllarında Esenler Yavuz Selim futbol kulübümüz Türkiye şampiyonu oldu ve Olimpiyatlara gittik, Esenler Spor kulübümüz hakeza ama bunları bilmeyen, duymaya yöneticilerimiz Esenlerin geleceğini, çocuklarımızın iyi işlerle anılacağına engel olmak için ellerinden geleni yaptılar. İthal bir futbol takımına Esenlerin geleceğini peşkeş çektiler, çocuklarımızın sağlıklı ve toplumun hayırlı bireyleri olmalarına engel oldular. Binin üzerinde lisanslı futbolcusu olan Esenler’de ne yazık ki bir tane futbol kulübünün futbol sahası yok, ekonomik sorunlarla boğuşan kulüplerimize yeterli imkanlar verilmiyor. Esenler Belediyesi bütçesi bu halkın verdiği vergilerle oluşmasına rağmen o bütçeden bu halk ve bu halkın çocukları neden yararlanamıyor?  

EROK Spor, Esenler’de yokken Esenlere gelmeden önce Esenleryavuz Selim Spor Kulübü, Esenler Spor Kulübü bu bayrağı taşıyordu, bu çocukları bünyesinde barındırdığı gibi sahipleniyordu. Bizler kısıtlı imkanlarla ancak amatör futbolla ilgilenebiliyoruz. Ama bu böyle gitmeyecek, önümüzdeki haftalarda bizler Yavuz Selim Kulübü olarak spora hizmet karalılığımızla birçok branşta gençlerimize hizmet vermek için kararlar aldık. Futbol bazında değil, güreş olsun, tekvando olsun, badmintonda olsun, hatta birçok ilçede olan kadın futbol takımını kuracağız. Mesela Esenler'de basketbol takımı yok. Yani Uzakdoğu Sporları olsun, diğer maçlarda olduğu gibi heyecan dolu spor faaliyetlerine başlayacağız. 

Günümüzün hızlı ve teknoloji odaklı dünyasında, ahlaki değerleri aşılamanın ve gençlerin refahını arttırmanın önemi göz ardı edilemez. Bunu sağlamanın etkili yollarından biri de amatör spor kulüplerinin desteklenmesidir. Gençlere spor yapma olanağı sunarak hem beden ve ruh sağlığını geliştiriyor hem de temel ahlaki değerleri geliştiriyoruz. Bizlerin görevi Esenleri yönetenlere, amatör spor kulüplerini desteklemenin, değerlerini aşılamak, refahı teşvik etmek ve spor gelişimi alanındaki zorlukları ele almak gibi çeşitli yönlerden ahlaki açıdan dürüst gençlerin yetiştirilmesindeki önemli etkisinin olduğunu anlatmak olacak.

Amatör spor kulüplerinin desteklenmesi, gençlere ahlaki değerlerin kazandırılmasında önemli rol oynuyor. Spora katılım, fiziksel egzersizin ötesine geçer; takım çalışması, disiplin ve dayanıklılık gibi paha biçilmez hayat dersleri verir. Örneğin takım arkadaşlarıyla ortak bir amaç doğrultusunda birlikte çalışmayı öğrenen genç bir sporcu, iş birliği ve işbirliğinin önemini anlar. Dahası, spor doğası gereği adil oyun, dürüstlük ve rakiplere saygı değerlerini teşvik eder” dediler ve “bizlere maddi destek sunulursa bugüne kadar başarılamayanı inanın başaracağız” dediler.

Esenler Yavuz Selim spor kulübü yerel basınla yaptığı kahvaltı programına katılanlar.

Rıza Çavuşoğlu Türkiye futbol antrenörleri İstanbul (Tüfad İstanbul) eski Başkanı. Esenler Yavuzselim spor kulübümüzün son kongrede Divan Başkanı, Ayhan çınar, kulüp Başkanı, Ahmet Tatarer, Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Recep Yavaş, Seyran çakmakçı Eski Başkanlardan, Sayman Tekir Ağabeyi, Yönetim kurulu üyesi Refik Beyler, Yılmaz Çelik, Sinan Közen, Antrenör Uğur Turan, Mutlu Turan, Mükrem Yaşar, Münir Yaşar… Program sonrası gazetecilere forma hediye yapıldı. 

 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı