YAVUZ SELİM MAHALLESİNDE İBB’DEN ÜCRETSİZ MEME KANSERİ TARAMASI

YAVUZ SELİM MAHALLESİNDE İBB’DEN ÜCRETSİZ MEME KANSERİ TARAMASI

Esenler Yavuz Selim Mahalle Muhtarı ve İBB sağlık ekiplerinin  ” Meme kanserine karşı uygulanan tedavi yöntemleri” “Meme Kanseri ön tanısı” konulu panele Yavuz Selim Mahallesi kadınları yoğun ilgi gösterdi.

Esenler Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Recep Yavaş, boş durmuyor, vira çalışıyor. Muhtar Yavaş’ın bu sefer kadın sağlığı ve ” Meme kanserine karşı uygulanan tedavi yöntemleri ve meme kanseri ön tanısı” üzerine mahallesinde İBB sağlık ekiplerinin panelist olarak katıldığı bir program düzenledi. 

Haber/ Yılmaz Boyraz

Esenler Yavuz Selim Spor Kulübü konferans salonunda gerçekleşen panele Yavuz Selim Mahallesi kadınları yoğun ilgi gösterdiler. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koruyucu sağlığı ön planda tutarak, İstanbul halkına ücretsiz destek sağlık hizmetleri vermeye devam ediyor. Bu hizmetlerden yararlanmak ve mahallesinde yaşayanları bilgilendirmek için kolları sıvayan Muhtar Yavaş, düzenlediği panelle vatandaşlara gerekli bilgilerin verilmesini sağladı. 

Esenler Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Recep Yavaş, “İBB sağlık ekiplerinin yoğun çalışmasıyla, İBB’nin tüm İstanbulluların ücretsiz olarak yararlanacağı meme kanseri taramaları yapması ve bu konuda özverili çalışması çok anlamlı olduğu gibi insan sağlığı yönünden de önemlidir. Bizler İBB’nin bu çalışmasından yararlanmak ve kadınlarımıza bu hizmeti ulaştırmak için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bakınız; “Çağımızın korkutan hastalığı kanserin en zayıf noktası nedir?” sorusuna uzmanların verdiği yanıt ise aynı: ”Erken Tanı” bu nedenle tüm kadınlarımızın yapacağımız bu tip organizasyonlara katılmalarını ve bilgi almalarını istiyorum” dedi. 

İBB’nin ilk kez Mart 2023’de başlattığı Meme Kanseri Gözetim Hizmeti, İBB’nin Tozkoparan, Kayışdağı, Şehzadebaşı ve Esenyurt’taki Tıp Merkezlerinde ücretsiz olarak devam ediyor. İstanbullular tıp merkezlerine giderek ya da ‘İstanbul Senin Uygulaması’ üzerinden başvuru yaparak muayene olabiliyor. Toplum sağlığını yakından ilgilendiren proje kapsamında bugüne kadar 2 bin 122 kadına meme kanseri gözetim hizmeti verildi.

Meme Kanseri

  • Erken dönemde tespit edilen Kanser türlerinden biridir. Erken tespiti halinde doğru tedaviyle iyileşme şansı %98 dir.
  • Erken Tespit İçin Yapılması gerekenler ise;
  • Düzenli olarak kendi kendilerine meme muayenesi yapmaları,
  • Düzenli olarak bir sağlık personeline meme muayenesi yaptırmaları,
  • Düzenli olarak mamografi çektirmeleri gerekmektedir.


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli