YAVUZ SELİM MAHALLE MUHTARLIĞI ÇOCUKLARA GİYSİ DAĞITTI

YAVUZ SELİM MAHALLE MUHTARLIĞI ÇOCUKLARA GİYSİ DAĞITTI

Esenler Yavuz Selim Mahalle Muhtarlığı 30 yıldır devam eden, daha çok yetim, öksüz, engelli ve ihtiyaç sahibi çocukların giysi ihtiyacını bu yılda gidermeye, yeni kıyafetlerle buluşturmaya devam etti.

Esenler Yavuz Selim Mahallesi muhtarlığı mahallede ihtiyacı olan vatandaşlara giysi yardımında bulundu. Mahallenin ihtiyaç sahibi çocukları istediği elbiseleri tek tek kendileri seçerek ihtiyacı olan elbiselere ulaşıyor.               Esenlerin sosyal yönden en etkin muhtarı Recep Yavaş, mahalledeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara giysi yardımında bulunarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı oldu. Muhtar Recep Yavaş giysilerin mahallede ihtiyacı olan ailelere ulaşmasını sağlıyor.  Giysilerin dağıtılmasında salgın hastalığa yakalanan yanı gribal enfeksiyon bile Muhtar Yavaş’a yaptığı bu sosyal etkinlikte ki çalışmasına engel olamadı. 

“BİR ELİN VERDİĞİNİ DİĞER EL GÖRMEDİ”

Esenler Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Recep Yavaş, yardımlar konusunda yaptığı açıklamada: Sevgi ve saygı kavramları etrafında mahalle halkımla sıcak ve samimi dostluklar kurmanın bana büyük huzur verdiği gibi çalışma azmimi ise ateşlemesine neden oluyor. Yardımlaşma ve dayanışmanın bizi kültürümüzde yeri olan en önemli konulardan biri olduğu anlayışıyla vatandaşlarımıza hizmet yapmayı görev kabullenmiş birisiyim. Bu sebepten dolayı nedenini ve niçin demeden, bize bir faydası olup olmayacağına bakmadan mutlaka yardıma ihtiyacı olan birilerine yardım etmek ve onlarla dayanışma içinde olmaktan daha büyük bir mutluluk olmadığını düşünüyorum. 

Muhtarlığımız adına bir azamızın da girişimleri ile büyük bir firma sahibine yapmış olduğumuz talep ve Kaymakamımızın destekleri ile Mahallemizde ihtiyaç sahibi çocuklarımıza topladığımız giyecekleri ulaştırmanın huzuru içindeyiz. Bu giysileri mahallemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit ederek onlara ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımızda bu durumdan oldukça memnun kaldılar. Bu yardımlaşmayı senede iki kere gerçekleştiriyoruz, kimseyi deşifre yapmadan, “bir elin verdiğini diğer el görmeden” yapıyoruz. Çocuklarımızın yüzü gülünce bizimde yüreğimiz ferahlıyor. 

“İBB’NİNDE BU KAMPANYAYA KATKILARI OLDU”

Giyesilerin, “mont ve botların” yanında İBB’den “Yuvamız İstanbul” dergileri Türk bayrağı veriyoruz. İBB’nin katkıları ile mahallemize öğrenci kartları geldi, 12. Sınıf ve üniversiteye hazırlanacak çocuklarımız için online dersleri (ücretsiz eğitim)  kartlarını dağıttık. 

Biliyorsunuz yüreğimize düşen ateş herkesi yaktı, bu vesile ile şehitlerimizin ruhları şad olsun, Allah Rahmet eylesin. Çocuklarımız giysilerle sevinirken ellerine altıkları bayraklarla gururu yaşıyorlar. Bizlerin ise bir yoksula, bir ihtiyaç sahibine ulaşıp yarasına merhem olabildiysek ne mutlu demek kalıyor. Giysi yardımı konusunda başvurumuzu değerlendirip bize yardımcı olanlara teşekkür ederim” dedi.



Çiğdem gürlek
29.12.2023 17:05:28
Tebrikler

A. Kılıç Akman.
29.12.2023 17:17:34
Yavuz Selim mahallesi muhtarını ve beraberindeki arkadaşları gönülden tebrik ediyorum ne kadar güzel bir etkinlik yapıyorlar

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli