VATANDAŞ İLAÇ BULAMIYOR FARK ÜCRETİ CEPLERİ YAKIYOR!

VATANDAŞ İLAÇ BULAMIYOR FARK ÜCRETİ CEPLERİ YAKIYOR!

AKP’nin öve öve bitiremediği sağlık sektöründe sorunları bitmek bilmiyor. Her gün sorunlar katlanarak büyüyor, vatandaşın isyanını duyan yok! AKP’nin ve AKP’li sağlık bakanının sağlığı getirdiği durum içler acısı!

Bir taraftan ilaç yokluğu Eczane çalışanlarını vatandaşla karşı karşıya getiriyor, diğer taraftan vatandaşın ödediği katılım payı ve fark ücretleri miktarları yüzünden vatandaşların tedavi olmaları yarım kalıyor. AKP’nin ve AKP’li sağlık bakanının sağlığı getirdiği durum içler acısı!  

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar sağlığı iflasın eşiğine getirdi, vatandaşlar ilaç bulanabilmek için Eczanelerde kuyruk oluşturdu, eczacılar vatandaşa durumu anlatmakta zorluklar yaşıyor.

VATANDAŞIN İSYANI BÖYLE…

“İlaç bulmak zor, ilacı bulduğumuzda sevinemiyoruz. İlaç farkı belimizi büküyor. Etiket fiyatı 150 TL tutan ilaçlara 70 TL fark ödüyoruz, yanı doktorlara reçete yazdırmaya gerek yok gibi bir durumla karşı karşıyayız. Devlet düzeni allak bullak olmuş, AKP’li bakanların elleri cebimizden çıkmıyor- soyuluyoruz!

Bakınız özellikle, diyabet, ağrı kesici, antibiyotik, tansiyon, çocuk şurupları, antidepresan, tüp bebek, epilepsi, kanser gibi birçok hastalıkların tedavisinde kullandığımız ilaçlarda ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz, bulamıyoruz. Hatta bazı ilaçların eşdeğeri dahi yok. Böyle olunca ilaçlarını temin etmekte güçlük çekiyoruz. Doktorumuza tekrar giderek piyasada mevcut olan ilaçlara göre tedavilerini değiştirmek için saatlerce bekliyoruz” dediler.

ECZACILAR BÖYLE DİYOR…

İlaç yokluğunun sebebi eczacılar değildir. Bizler eski SSK günlerine dönmek istemiyoruz. Hastalara sorunun nereden kaynaklandığını anlatmaktan yorulduk. Yetkililer bu işe biran önce çare bulmalıdırlar. Bu işin sonu sosyal bir patlamaya doğru gideceği ortada. Ülkeyi yönetenler hastaların ilaçları kolay bulması ve ilaca ulaşılabilir hale getirmeleri en öncelikli görevleridir. Bizler bu durumdan çok rahatsızız. Buradan vatandaşlara şunu söylemek istiyoruz: Bu durum biz eczacıların elinde olan bir durum değil ve bizden kaynaklanmıyor” dediler.

 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli