ÜTEBAY, “ROMAN” VATANDAŞLARI AŞAĞILADI

ÜTEBAY, “ROMAN” VATANDAŞLARI AŞAĞILADI

CHP Eski ilçe Başkanı Bülent Ütebay’ın, gençlik kongresinde Roman vatandaşlara sarf ettiği “faşizan, ırkçı, bölücü, ayrıştırıcı” sözleri nedeniyle tarafların birbirine girmesine ramak kaldı.

Ütebay’a, CHP’li yetkililer hesap soracak mı?

CHP Esenler gençlik kongresini yaptı. İki adayın kıyasiye yarıştığı salonda kazanan değişim karşıtları oldu. Kazanan ağzından salyalar akarak “Roman vatandaşlara” aşağılık sözler sarf eden Bülent Ütebay oldu. Salonda her iki aday ise birbirlerine sarılarak “aynı davanın, aynı mücadelenin gençleriyiz” mesajını vererek bu kirli “küfürbaz” kafadara gerekli cevabı vermiş oldu.

Kongre sonrası CHP Esenler İlçe Başkan yardımcısı Hüseyin Boyraz, şunları söyledi. Söylenenler veya iddia edilenler doğruysa, söyleyenler ve o ortamda bulunanlar bunun hesabını elbette verecekler. Ne demek? Biz bu ilçeyi ““Roman vatandaşlara çingenelere mi ”bırakacağız. Bu söylemin ne farkı var Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun Trabzonlulara “YUNAN” söyleminden. Kişilerin etnik ve mezhepsel kimliğini aşağılamak veya kimlikler üzerinden siyaset yapmak bırakın CHP’lileri hiçbir insana yakışmaz. Şayet bu söylenenler doğruysa bunun hesabını sormak ilçe başkanımızın ve yönetimimizin görevidir. Gerçi bu söylemi yapana veya bu söylem yapılırken sessiz kalanlara Hz. Mevlana’nın bu veciz sözü yeterli olacak, “BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE” evet söyleyenlerde, tepki koymayanlarda, hesap sormayanlarda biz Romanlara göre adam değildir.

“PARTİMİZİN İÇİNE SIZMIŞ FAŞİST ZİHNİYETİ KINIYORUM”

CHP Esenler gençlik kongresinde aday olan ve yarışı kaybeden Yılmaz Boyraz,  kongre salonunda kürsü konuşmasında Ütebay’ın, “faşizan, ırkçı, bölücü, ayrıştırıcı” sözlerine böyle isyan etti… 

İlçe başkanımızın adayıyım Delegelerimizin adayıyım Kadın kollarımızın adayıyım Gençlik kollarımızın adayıyım Geziye özgürlük diyenlerin adayıyım Berkine ali İsmail’e adalet diyenlerin adayıyım Demokratik bir Türkiye mücadelemizin adayıyım Din ve vicdan hürriyetini yok sayan anlayışa karşı adayım. Ayrıştıran Ötekileştiren güçsüzleştiren faşist iktidara karşı adayım.

Ne demek mi istiyorum?  Bu kongrenin parti içi bir yarış olduğu unutularak, şahsımın veya yönetimimin etnik ve mezhepsel kimliği aşağılanmıştır. Bunu buradan ifade etmekten üzüntü duysam da hepinizin bilmesini istediğim şeyler var: Gençlik kolu başkanı seçilmem durumunda, partimizin “Roman vatandaşlara çingenelere ” kalacağı gibi alçak bir ifadeyi söylemekten geri durmayan Ütebay’a yazıklar olsun ve partimizin içine sızmış faşist zihniyeti kınıyorum.

Bu zihniyetin, Hrant’ı Ermeni diye, Çorum-Maraş ve Sivas’ta insanlarımızı alevi olduğu için katledenlerin zihniyetinden ne farkı var? 

VİDE İZLE 



Sinan Yalın
19.08.2024 12:21:20
Dağlara sempati duyan değil devletine tek kurşun atmamış Roman Vatandaşı olmaktan Gurur duyuyorum

Tunay tilkici
19.08.2024 20:22:08
CHP bitmiştir Benin için

Ali kavas
19.08.2024 21:00:45
Ben bır roman ve alevı olarak kardeşim Le gurur duyuyorum ve her zaman arkasındayım

  • Perşembe 33.5 ° / 20.4 ° Güneşli
  • Cuma 36 ° / 21.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 36.2 ° / 24.7 ° Güneşli