ÜTEBAY, “KİRLİ İŞLERİN PAZARLIĞINI İÇKİ MASALARINDA YAPIYOR”

ÜTEBAY, “KİRLİ İŞLERİN PAZARLIĞINI İÇKİ MASALARINDA YAPIYOR”

Esenler CHP ilçe başkanı Ütebay’ın “Huzur hakkı “ karşılığında İBB iştiraklerin yönetim kurul üyeliğine aldırdığı iddia edilen üç kişinin bombası patladı, Esenler örgütü isyan etti ve “ütebay, geçimini huzur hakkına bağlamış”

CHP Esenler ilçe örgütü ilçe başkanı Ütebay’a isyan etti.İlçe Başkanı ve yönetim kurulu hakkında iddialar, suçlamalar havada uçuşuyor. Partililer İlçe Başkanına,  “para karşılığında ve siyasi geleceğin için emeğimizi sattın, örgüte ihanet ettin hesap ver” diyerek feveran ediyor.

“İBB İŞTİRAKLERİNE PARA KARŞILIĞI ALDIRDIĞIN KİŞİLER KİM?”

Gecen hafta yapılan örgüt toplantısında, CHP Belediye Meclis Üyesi Cafer Turna’nın ilçe başkanına örgüt önünde sorduğu sorulara arasında “iştiraklere kimleri, neyin karşılığında işbaşı yaptırdın” sorumuştu.  Ütebay’a bu sefer sokakta ki partililer, İştiraklere 3 kişi aldırdın, bizlerin hakkını sen para karşılığı pazarladın. Bu üç kişiden birisinin ismini gazeteler yazdı, diğer iki kişi kim ve neyin karşılığında işe aldırdın? Parti ile alakası olmayan kişileri işe aldırman ve karşılığında para alman bizim siyasi geleneğimizde yok! Bizim siyasi anlayışımızda rüşvet ve kirli işlere yer olmadığını anlamamışsın. Sana yazıklar olsun, hesap vereceksin” diyerek isyan ettiler.

“CHP İLÇESİNİN MASRAFLARI HUZUR HAKKI PARALARI İLE”

Ütebay’in, verdiği cevap şöyle “ Bildiğiniz gibi ilçenin masrafları var ben bu masrafları karşılamak için evet, 3 kişiyi iştiraklerde işbaşı yaptırdım, karşılığında ilçemize huzur haklarını vermek şartıyla. Benden isim istemeyin, bakın ben bu kişilerden aldığım huzur hakkı paraları ile ilçemizin siyasi faaliyetlerini gerçekleştiriyorum” dedi.

“KİRLİ İŞLERİN PAZARLIĞI İÇKİ MASALARINDA YAPILIYOR”

Bunun üzerine ilçe yöneticilerini aradık, “yapılan bu alışverişin ahlaki olup olmadığını sorduk. Yapılan bu rezilliğin üniversite imtihanlarında soruların çalınmasından ne farkı var, ne farkı var halkın geleceğini çalan hırsızların yaptığından”  diye sorduk. Ama herkes korktuğu için sustu. Bir yönetici isminin yazılmaması kaydıyla konuştu, “alınan para doğru, ama üç kişiden değil iki kişiden huzur hakkı parası alıyoruz. Sizlere fazla bilgi veremeyiz, yönetim kuruluna dışarıdan müdahaleler yapılıyor, uzaktan kumandalı gibi yöneticilik yapıyoruz. Bir meclis üyemiz yönetici arkadaşlarımızı içkili masalarda ağırlıyor ve bunun bedelini biat ederek ödüyorlar. Bu olayı kabullenmemiz zor olsa da kabullendiriyorlar. Yalnız bunlar değil, daha çok kirlilikler var, ihale kovalayanlar, delege avcılığı yapanlar, para ile kişilere kul olanlar ve daha neler neler var” dedi.

 

 



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli