USTA VE DENİZ’DEN: 1 MAYIS TAKSİMDE KUTLANMALI

USTA VE DENİZ’DEN: 1 MAYIS TAKSİMDE KUTLANMALI

Esenlerin sosyalistlerinden, işçi sınıfının savunucularından 1 Mayıs çağrısı…”Tek gücümüz olan birlik ve beraberliğimizi alanlarda birleştirerek yedi düvele emeğin gücünü göstermenin tam zamanıdır” dediler.

Esenlerin emektar siyasilerinden, sol sosyalist kanatın önderlerinden inşaat mühendisi Mustafa Usta ve Mali müşavir Süleyman Deniz, 1 Mayıs emek ve dayanışma günü değerlendirmesinde bulunarak, tüm yurttaşlarımızı kazanılmış haklara sahip çıkamaya davet ettiler. İkili; İstanbul Valiliği’nin 1 Mayıs için Taksim’i yasaklamasının ardından tüm emek kesimlerini Taksim Meydanı’nda olmaları yönünde 1 Mayıs’a çağrı yaptılar

USTA VE DENİZ’DEN ORTAK BİLDİRİ VE TAKSIM ÇAĞRISI ŞÖYLE…

“1 Mayıs’ın ana harcını, işçi sınıfının “insanca yaşam” talebi oluşturuyor. 2.yüzyılda kapitalizm büyürken, sayısı katlanarak artan işçi sınıfı, kölelik koşullarında yaşıyor. Erkekler, kadınlar ve çocuklar hiçbir güvenceye sahip olmadan, ücretli köle yapılmış, günde güne emekleri sömürülüyor. Emekçiler Eğitim ve sağlık hakkından mahrum, örgütlenmesi yasak milyonlarca işçinin büyük çoğunluğu, yaşlanmadan bu dünyadan göçüp gidiyor. Biz bu duruma isyanımızı 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde Taksim’de haykırmalıyız.

Değerli emekçiler, emek örgütleri gelin hep birlikte Davullarla, halaylarla emekçinin bayramını kutlayalım, aynı zamanda büyük mücadeleler vererek elde ettiğimiz kazanılmış haklarımıza hep birlikte sahip çıkalım…

1 Mayıs’ta dünyanın her yerinde işçiler; dinleri, dilleri ve ülkeleri farklı olsa da, karşı karşıya oldukları sorunları ve taleplerini haykırmak için alanlarda olduğu gibi bizde Taksim alanında olalım ki bu karanlıktan kurtuluşumuz olsun. Sendikaların olmadığı, emeğin sesinin duyulmadığı yerde demokrasinin, refahın, adil paylaşımın, sosyal adaletin, iş barışının ve huzurun olamayacağı düşüncemizle barı bu 1Mayıs’ta 1 Mayıs bizim olsun. Artan enflasyon ve yoksulluk karşısında daha iyi ücret, vergide adalet ve insan onuruna yakışır bir yaşam için tüm yurttaşlarımızı ayağa kalkmaları için sesimizi yükselteceğimiz gün bugün olsun. Tüm emekçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun…”  dediler.



Anahtar Kelimeler: DENİZ’: MAYIS TAKSİMDE KUTLANMALI
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli