TUNA MAHALLESİ’NDEKİ TOKATLILAR DERNEKLEŞTİ

TUNA MAHALLESİ’NDEKİ TOKATLILAR DERNEKLEŞTİ

Esenler Tuna Mahallesinde yaşayan Tokatlılar birleştiler, el ele verdiler ve yıllardır hayal ettikleri derneklerini kurdular. Derneğin açılışında Muharrem ayının orucunu açtılar, Hz. Hüseyin’in yasını tuttular.

HABER/ YILMAZ BOYRAZ

Derneğin kurucu başkanı Murat Boyraz, liderliğinde düzenlenen açılışında sofralar kuruldu. Zakirler eşliğinde kerbelaya ağıtlar yakılırken yüzlerce kişi birbirine sarılarak katliamın yası tutuldu. Kazanlarda kaynayan aşlar, aşuralar yüzlerce davetlilerin masalarına servis yapıldı. Belli ki bu kuruluş hem Esenlere, hem de Tuna Mahallesine renk katacak, STK’lara Tokatlıların bu birlikteliği yeni bir hız katacak. 

Tuna Mahallesinde yerleşik hayat sürdüren 5 binin üzerindeki Tokatlı yurttaş, Tokatlılar derneğinin kuruluşunda bir araya gelerek önemli mesajlar verdi. STK’ların siyasetten bağımsızlığı öncelikleri, birilerinin boyunduruğu kabulleri olmadığı gibi, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, kominal yaşam, paylaşımcılık derneğin ilkeler hanesine yazıldı. 

Murat Göçer, derneğin genel sekreteri olarak, derneğin hedeflerini şu sözlerle özetliyor: "Derneğimiz, toplumumuzun dayanışma ruhunu pekiştirmek ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak için kuruldu. Hemşerilerimizin katkısıyla daha güçlü projeler gerçekleştirecek ve topluma katkı sağlayacak adımlar atacağız.

 



Kenan esetekin
18.07.2024 08:28:57
Öncelikle hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum tabiki bu geç alınan bir karar oldu buzamana kadar yapılması gereken bir dayanışma derneği olmadı lazım dı tabiki hiç bir şey geç alınan bir karar değildir başta dernek başkanı Murat Poyraz canımıza çok teşekkür ediyorum ve değerli dernek üyelerine de ayrı teşekkür ederim çok iyi oldu Hemi tokatlı lar derneği olarak bu yardımlaşma adı altında verilen bağış tüm hızıyla çığ gibi büyüyor inanıyorum ki bu tbmm kadar ilrliyecek bı konu burada gerekse ihtiyaç duyulan her bir insana yardım eli uzanacak bundan kimsenin şüphesi olmasın Allah utandırmasın inşallah