Tarih: 17.07.2024 22:40

TUNA MAHALLESİ’NDEKİ TOKATLILAR DERNEKLEŞTİ

Facebook Twitter Linked-in

HABER/ YILMAZ BOYRAZ

Derneğin kurucu başkanı Murat Boyraz, liderliğinde düzenlenen açılışında sofralar kuruldu. Zakirler eşliğinde kerbelaya ağıtlar yakılırken yüzlerce kişi birbirine sarılarak katliamın yası tutuldu. Kazanlarda kaynayan aşlar, aşuralar yüzlerce davetlilerin masalarına servis yapıldı. Belli ki bu kuruluş hem Esenlere, hem de Tuna Mahallesine renk katacak, STK’lara Tokatlıların bu birlikteliği yeni bir hız katacak. 

Tuna Mahallesinde yerleşik hayat sürdüren 5 binin üzerindeki Tokatlı yurttaş, Tokatlılar derneğinin kuruluşunda bir araya gelerek önemli mesajlar verdi. STK’ların siyasetten bağımsızlığı öncelikleri, birilerinin boyunduruğu kabulleri olmadığı gibi, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, kominal yaşam, paylaşımcılık derneğin ilkeler hanesine yazıldı. 

Murat Göçer, derneğin genel sekreteri olarak, derneğin hedeflerini şu sözlerle özetliyor: "Derneğimiz, toplumumuzun dayanışma ruhunu pekiştirmek ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak için kuruldu. Hemşerilerimizin katkısıyla daha güçlü projeler gerçekleştirecek ve topluma katkı sağlayacak adımlar atacağız.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —