TUNA MAHALLESİ MUHTARINDAN OKUL ÇOCUKLARINA TAM DESTEK

TUNA MAHALLESİ MUHTARINDAN OKUL ÇOCUKLARINA TAM DESTEK

Esenler Tuna Mahallesi Muhtarı Sebahattin Çoku, eğitimin önündeki başlıca engel bu engeli bir nebze olsun kırmak, aşmak için mahallesinde okula başlayan yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına 600 okul çantası dağıttı.

Esenler Tuna Mahallesi Muhtarı Sebahattin Çoku, “Yoksulluk, yaşam alanında olduğu gibi eğitimin de önündeki başlıca engellerden bir neden. Bizde çocuklarımız eğitim alsın, okullarından geri kalmasın diye mahallemizde ekonomisi iyi olan vatandaşlarımızın destekleri ile sosyal yardım ve dayanışma başlattık.  Bu yardımlaşmayı diğer alanlarda da devam ettireceğiz.

22 bin sekiz yüz seçmeni olan ve 32 bin insanımız yaşadığı mahallemizin insanlar bizlere güvendi ve ulvi bir görev verdiler. Bizlere “yönetenlerle aramızda köprü vazifesini yapın” dediler.  Mahallemiz Esenlerin en köklü ve merkez mahallerinden birisidir. Diğer mahallelerimizde yaşanan yoksulluğu, diğer mahallelerde ki eksiklilerin aynısını yaşıyoruz. Bakınız Mahallemizde bir seferberlik başlattım, bizimde çorbada bir tuzumuz olsun diyerek okula başlayan yoksul ailelerimizin çocuklarına  600 okul çantası dağıtarak işe başladık. 

Ülkemizde bir ekonomik kriz var bu krizden her yurttaşımız etkilendi. Bizler kısa bir süre önce göreve başladık ilk işimiz mahallemizin röntgenini çekmek oldu. Kim yoksul, kim varlıklı, kimler yapacağımız sosyal yardımlaşmaya katkı sunacak veya sunabilir diye ev ev, hane hane belirledik. Mahallemiz kırsal, yoksul halk kesimlerinin yerleştiği bir yer, göç alan göç veren bir mahalle. Bu nedenlerden dolayı mahallemizde yığınla insanımızın sosyal yardımlara ihtiyacı olduğu bir gerçek. 

Buradan tüm siyasilere ve yönetenlere sesleniyorum bu sosyal yaraları sarmak, insanlarımıza biraz nefes aldırmak istiyorsanız Mahalle Muhtarları ile diyalog kurmalısınız. Muhtarlar kimin ne derdi var, kimin neye ihtiyacı var bunları bildiği gibi mahallenin sorunlarını en iyi rapor edenlerdirler. Bakınız bizler halkımız oyları ile seçilmiş insanlar olarak önceliğimiz sorun yaratmak değil sorunları gerekli yerlere bildirerek çözümlerini aramaktır. 

Bugüne kadar ne Kaymakamlıktan, ne sosyal hizmetlerden, ne belediyeden ne de siyasi partilerden muhtarlara “mahallenizde yoksul vatandaşların, ihtiyaç sahibi insanların istekleri nelerdir, neler yapabiliriz” diye bizlerin görüşlerine başvuran olmadı.  Mahallemin hayırseverlerinin katkıları ile sorunlarımızı çözmeye devam kararlılığı ile çalışıyorum. Umarım ki bahsi geçen kurum ve kuruluşlar bizim başlattığımız bu çalışmaya katkı sunarlar. Bir mahallenin sorunu bir vatandaşımızın sıkıntısı hepimizi ilgilendirir, bu sorunları çözmek, yurttaşlara yardım elini uzatmak tüm yönetenlerin görev ve sorumluluğudur” dedi.



  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu