Trabzon'da Arap turisti kazıklayan da, Arap turiste yağ çeken de aynı esnaf

Trabzon

Trabzon Bilirkişiler Dernek Başkanı Osman Kenan Aksoy, kentte pastane tarzındaki bir yeme içme mekanında yaşadığı bir olayı anlatarak, esnaflara tepki gösterdi.

Başkan Osman Kenan Aksoy, “Bugün şehir merkezinde pastane tarzında bir yeme içme mekanında bir kaç arkadaş oturduk. Dondurma, pasta ve çay derken 30 dakika geçmişti. Garson masadaki boşları alıp, ‘Başka bir isteğiniz var mı?’ dedi.

Trabzon'da Esnafın Rahatsız Eden Tutumu Var

‘Şimdilik yok.’ deyince ‘Hesabı getireyim mi?’ dedi. Bu nasıl bir davranış! Alıştınız Arapların bolluğuna, seneye onlarda gelmeyince bizi de bulamayacaksınız. Bu yaptığınız ahlaksızlık!’ dedim. Madem bir şey istemediniz kalkın gidin demek esnaflığın hangi kitabında yazıyor?” diyerek esnafın müşterilerine karşı olan tutumunu eleştirdi.

Osman Kenan Aksoy Bey’in verdiği örnek tek değil. Geçtiğimiz günlerde Meydan Parkı’nda yaşanan ve Kuveytli turistin darp edildiği olay sonrası pek çok esnaf da Arap medyasına yağ yakmak için birbiriyle yarıştı.

Bizim Türklerle İşimiz Yok

Trabzon yerel medyasına konuşmayı çalışanlarına bile yasaklayan işletmeciler “Bizim Türklerle işimiz yok. Bizim artık bütün müşterimiz Arap. Ona göre hareket edeceğiz.” mesajı verdi. Arap turisti kazıklayan da aynı esnaf, Arap turiste yağ çeken de aynı esnaf.

Kaynak: gunebakis.com.tr



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli