TİP’li Öğrenciler, Erdoğan’a hakaret iddiasıyla hakim karşısına çıktı

TİP’li Öğrenciler, Erdoğan’a hakaret iddiasıyla hakim karşısına çıktı

TİP’li Öğrenciler, “Enes Kara’nın katili Saray rejimi” dediği için Erdoğan’a hakaret iddiasıyla hakim karşısına çıktı

Enes Kara için açıklama yapan TİP'li Öğrenciler, Erdoğan'a hakaret iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Dava, 21 Kasım saat 09.20'ye ertelendi. Dava sonrasında açıklama yapan TİP’li Öğrenciler İstanbul İl Sekreteri Ilgaz Özer, "Dava açılmasına sebep olan #TarikatYurtlarıKapatılsın sözümüzden de, Enes’in katili Saray Rejimi’dir demekten de bir adım geri atmıyoruz" dedi

TİP’li Öğrenciler’in İstanbul Kadıköy’de Enes Kara’nın intiharının üzerine yaptıkları eyleme dava açıldı. Eyleme katılanlara açılan davanın ilk duruşması bugün (24 Ekim) Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde görüldü.

Açılan davanın ilk duruşması, bugün İstanbul Anadolu 63. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Savcı, öğrenciler hakkında “Enes’in katili saray düzenidir” ifadeleri nedeniyle cezalandırılmasını istedi. Yargılanan öğrenciler ise suçlamaya gerekçe gösterilen “Tarikat yurtları kapatılsın! Enes’in katili saray düzeni” pankartlarının suç içermediğini belirterek, Anayasal demokratik haklarını kullandıklarını ve bahse konu ifadelerin politik eleştiri olduğunu vurguladı.

Dava, 21 Kasım saat 09.20’ye ertelendi.

TİP’li Öğrenciler İstanbul İl Sekreteri Ilgaz Özer, “Dava açılmasına sebep olan #TarikatYurtlarıKapatılsın sözümüzden de, Enes’in katili Saray Rejimi’dir demekten de bir adım geri atmıyoruz” dedi.

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli