TİP'İN EMEK ESASLI MİLLETVEKİLİ VİTRİNİ

TİP

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 14 Mayıs’taki genel seçim için vekil aday listesini belirledi. Barış Atay Antalya’dan ikinci sıradan aday olurken Can Atalay Hatay’dan birinci sıra adayı oldu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 14 Mayıs’taki genel seçim için emek esaslı, işçi sınıfı temsilcileri olan vekil aday listesini belirledi.

Erkan Baş, Sera Kadıgil, Ahmet Şık, Barış Atay…

Sera Kadıgil İstanbul 1. bölge, Ahmet Şık İstanbul 2. bölgede ve Erkan Baş 3. bölgeden birinci sıralardan aday oldu.

Barış Atay Antalya’dan ikinci sıradan aday olurken Can Atalay Hatay’dan birinci sıra adayı oldu.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Artı TV ekranlarından faşistlere seslendi ve Kafatasçı Destici’yi böyle tarif etti "İmamoğlu adayken ona Pontus diyorlardı, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı tartışıldığında onu Alevi diyerek ötekileştiriyorlardı. Bunların ağababası 'Afedersin Ermeni' diye konuşan bir zihniyete sahip. Bunlar herkesi terörist ilan eden, kendilerinden olmayan herkesi düşmanlaştıran bir yaklaşıma sahipler. Bu sefer de bundan ben nasibimi almış oldum."

BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN BBP LİDERİ DESTİCİ'YE ERKAN BAŞ YANITI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş için, “Adam Tito artığı. Gerçek soyadı Jusoviç. Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun, Türkiye’ye gönderiliyorsun” sözlerine  Sancak Derneği Başkanı’ndan cevap geldi.

İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden, TİP Lideri Erkan Baş’ı ‘Tito artığı’ sözleri ile hedef alan BBP Lideri Mustafa Destici’ye tepki geldi.

"Bu kadar bilgisiz biri nasıl parti lideri olur"

Erden, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Erkan Baş’ı savundu, Destici’ye istifa çağrısı yaptı. Erden’in ifadeleri şöyle:

“Erkan Baş veya göç etmeden önceki ismi ve soy ismiyle Erkan Jusoviç. Boşnak kökenli, Türk halkının şerefli bir evladıdır. Asla Tito’nun artığı olmayıp Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları arasında bulunan ve günümüzde 30 milyona kadar çıkan Türk vatandaşı Rumelililerden biridir. Baş soyadı da Jusoviç soyadı da derin anlamlı şerefli soy adlardandır. Juso, Boşnakçada Yusuf isminin karşılığıdır. Jusoviç ise Yusufoğlu demektir. Büyük Birlik Partisi Başkanı’nın, Yusufoğlu soyadından neden rahatsız olduğunu ve ne demek istediğini anlamış değiliz.



Anahtar Kelimeler: ' ESASLI MİLLETVEKİLİ VİTRİNİ
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli