TİP “TÜRKİYE’NİN KADERİNİ BİZ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

TİP “TÜRKİYE’NİN KADERİNİ BİZ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Emek ve Özgürlük ittifakı bileşenlerinden Türkiye İşçi Partisi, bugün Esenler Cumhuriyet Meydanında el ilanları dağıttı, Esenler halkına Erdoğan iktidarını şikayet etti. Saray Rejimi’ni alt etmek için “gelin birlik olalım" dediler

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, Saray Rejimi’ni alt etmek ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı verilen ucube yapıdan halkın ve ülkenin kurtuluşu için harıl harıl çalışıyor. Bugün alanın bir tarafında TİP diğer tarafında HDP stant çalışması yaparken ana muhalefet CHP’nin boş standı dikkat çekti. CHP’nin vurdumduymaz ilçe başkanı, ilçe yönetimi, gençlik- kadın komisyonları her zamanki gibi alanda yoklardı. 

TİP’li gençler bugün Esenler cumhuriyet meydanında stant açtı, üye kaydı yaptı ve muhalefetin ortak bir adayda birleşmesinin nedenlerini halka anlattılar. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenlerinden TİP’li gençler “Bizler; Türkiye’nin kaderini değiştirmek için seçim startı verdik. Bizlere durmak yakışmaz. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerindeki hedefimiz ve önceliğimiz Saray Rejimi’nin temsilcileri olarak AKP-MHP blokunun ağır bir yenilgiye uğratılmasıdır. Tek adam rejimini ortadan kaldırmak için gerekli Anayasa değişikliklerini yapabilecek milletvekili sayısına ulaşması, sol-sosyalist-demokratik güçlerin mümkün olan en çok vekil sayısıyla TBMM’de temsil edilmesinin sağlanmak için gece gündüz çalışacağız, emeğimizle, özgür irademizle bu düzeni değiştireceğiz” dediler.

 

 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli