Tarih: 04.06.2024 14:39

TİP SOKAKTA: TEMMUZ’DA ARA ZAM İNSANCA YAŞAM…

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Bu hafta sonu itibarıyla sokak çalışmaları ve sosyal medya yolu ile başlattığı kampanyalarla Mehmet Şimşek’e ve AKP iktidarına sözünü söyleyecek.  

Türkiye İşçi Partisi (TİP) tüm emek kesimlerine, siyasi partilere bu kampanyaya katılma çağrısında bulundu.

TİP’DEN SOKAK ÇALIŞMALARINA DAVET! 

Türkiye İşçi Partisinin video yayınlayarak yayınladığı çağrıda: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapmayı planlamadıklarını açıkladılar. Bu sadece asgari ücretliler için değil tüm emekçiler için skandal bir karardır. 17 bin iki TL’lik bir ücretle geçinmek 5 ay gibi kısa sürede imkansızken, yılsonuna kadar zam yapılmazsa %50’lilik bir alım gücü kaybına uğrayacaktır.  

 

TEMMUZ’DA ARA ZAM İNSANCA YAŞAM…”

İktidarın ve patronların sebep olduğu ekonomik dar boğazın faturasını neden biz ödüyoruz? Enflasyonun sebebi neden büyük şirketlerin kar oranlarında aranmazken neden işçinin emekçinin cebine giren üç kuruşta aranıyor? Lüks araçlardan, uçaklardan, saraylardan tasarruf etmeyerek asgari ücretlinin zammından tasarruf etmekle mi düze çıkılacak? Yok, öyle yağma… Çözüm Temmuz’da ara zam insanca yaşam… Bu hafta sonu itibarıyla sokak çalışmaları ve sosyal medya yolu ile sözümüzü söyleyeceğiz. Bu davet bizden…”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —