TİP KADIKÖY’DE AFET YÖNETİMİ PANELİ" DÜZENLEDİ

TİP KADIKÖY’DE AFET YÖNETİMİ PANELİ

Türkiye İşçi Partisi Kadıköy İlçe Örgütü “Yerel seçimler yaklaşırken ne istediğimizi, neler yapabileceğimizi, nasıl değiştireceğimizi” konulu paneli konusunda uzman hocaların katılımıyla gerçekleşti.

TİP Genel Başkan Yardımcısı, Kadıköy Belediye Başkanı adayı Doğan Ergün, yaptığı açılış konuşmasında: Belediyelerin ve yerel yönetimler halka açık olmalı. Rantçı belediye  anlayışı değil halkçı belediye anlayışıyla belediyeleri yöneteceğiz. Afet konusunda daha fazla saklanamayız, bugün afet ve deprem konusunda nasıl çalışma yürütmeliyiz ve bu konuda değeri hocalarımızı dinleyeceğiz.

 “KADIKÖY'DEKİ SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİYLE ÜLKENİN SORUNLARI ÇÖZÜLMÜŞ OLMUYOR”

 Daha önce yaptığımız çalıştaylarda farklı kesimleri ile bazı başlıklar altında konuşarak çözüm yolları aradık. Bu toplantıdan sonra Kadıköylülere afet nedir, deprem öncesi ve sonrası neler yapılacağını anlatmamız lazım. Değerli uzmanlarımızla beraber bilgilerimizi tazeleyeceğiz. Farklı disiplinlerden çok değerli hocalarımızın mutlaka anlattıkları bizlere yol göstermiş olacak.  Meselenin sadece Kadıköy'de yol göstereceğini biliyoruz ancak, Kadıköy'deki sorunlarının çözülmesiyle ülkenin sorunlarının çözüleceğini ise düşünmüyoruz. Kadıköy'de sınır yaparsak çok az yol alınacağını düşünüyoruz. Biz bunları çalıştay raporlarımıza yazdık. Bu toplantının diğer il ve ilçelerde yol gösterici olacağını düşünüyoruz. Buradan alacağımız bilgileri tüm il ve ilçelerimizde adaylaşan arkadaşlarımızla paylaşacağız. Konular çok fazla bizler bu konularda devamlı toplantılar düzenleyerek, değerli hoclarımızın verdikleri bilgilerle eksikliklerimizi tamamlayacağız” dedi.

“50'YE YAKIN AKTİF PAYIMIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDUK 500'E YAKIN FAYIMIZ VAR”

Konusunda uzman hocalar yaptıkları konuşmada: Türkiye’de 50'ye yakın aktif payımız olduğunu düşünüyorduk 500'e yakın fayımız olduğunu gördük” dediler. Deprem ve çevre konusunda iktidarı ve ülkeyi yönetenleri uyardılar, yönetmek isteyenlere alınacak tedbirlerin, özellikle deprem öncesi yapılması gerekenleri, deprem sonrası yapılacak olanların neler olabileceği konusunda yapmaları gerekenleri anlattılar. Deprem ve afet konusunda konuşan ve konusunda uzman olan konuşmacılar Deprem ve afetlerde " Önleyici- Koruyucu- Düzeltici- Yönetici" başlıklarını ele alarak konuşmalarını yaptılar.  

Konuşmacılar, yerel yöneticilerin bu işi tek başlarına çözemeyeceğine değinerek, STK’larla, siyasi partiler ve belediyelerin her mahallede kuracakları komisyonlarla el ele verip halkı bilgilendirmeleri gerektiği yönünde fikirlerini söylediler. “Binalar öldürmez, kapitalizm öldürür”  İnsan hayatının kaçınılmaz gerçeklerinden birisi de afetlerdir, ancak doğal afet diye bir şey yok, doğa olayı var, biz bilim insanları afet kelimesini kullanmıyoruz” dediler

Bir diğer konuşmacı ise, sağlık konusunda, sokak hayvanları ve engelli yurttaşlarımız konusunda yapılacak çalışmalar konusunda bilgilerini paylaştı.  

AKP İktidarının her şeyi rant olarak görmesine sitem eden hocalar “Depremde ve afetlerde yol açılan can kayıplarının yanı sıra maddi ve manevi hasarların hızları son derece güçtür. Öngörülemez olması, riskin azaltılması ve toplumsal bilincin geliştirilmesi ile dirençli kent İnşasının geniş zaman ve yüksek olmasının gerektirmesi depreme karşı önlem alınması yönetenlerin en önemli görevi olduğunu söylediler. 

Konuşmacılar…

TİP Genel Başkan Yardımcısı, Kadıköy Belediye Başkanı adayı Doğan Ergün

Prof. Ali Koçak (Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü/Yapı Anabilim Dalı)

İnşat Muh Mustafa Usta (İNŞ Müh. odası bölge temsilcisi)-  Özlem Katıöz (Şehir Plancısı, Kadıköy Meclis Üyesi adayı). - Prof. Dr. Oya ÇAKIN, Jeofizik Mühendisi, TİP Bilim Kurulu üyesi.- Doç. Dr. Gül KÖKSAL, Mimar- Zafer AKAY, Mimar. -Nurhan ALTINAKAR, Çevre Mühendisi, TİP Avcılar ilçe sekreteri.- Funda AKINCI, Kimyager, Maltepe Meclis Üyesi adayı.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı