TİP ESENLER’DEN: CAN ATALAY’A “ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ”

TİP ESENLER’DEN: CAN ATALAY’A “ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ”

TİP, hukuksuz şekilde cezaevinde tutulan Hatay Milletvekili Can Atalay için bugün Esenler Dörtyol Meydanında Esenler TİP üyesi gençler, Atalay'ın hukuksuz şekilde cezaevinde alıkonulmasına tepki gösterdi.

TİP, Esenler’de olduğu gibi 36 il ve 85 noktada Can Atalay için sokağa çıkarak iktidarın yargısına sert eleştirel basın açıklaması yaptılar. 

Esenler’de TİP üyesi gençler, Esenler Dörtyol Meydanında geniş katılımlı ve halkın ilgi gösterdiği basın açıklamasında vatandaşlar AKP iktidarını ve hukuksuzlukları alkışlı protestolar  yaptığı  meydanda TİP'e ilgi yoğundu. 

Yapılan Basın açıklamasında  'Can Atalay'ın tahliyesi hukuken zorunludur. Halkın oyları ve iradesi ile seçilen Milletvekilimiz Atalay'ın mazbatasını almasına rağmen tahliye edilmesini istiyoruz. Bu hukuksuzluk kabul edilemez, AKP iktidarının "milli irade" söylemini yalan olduğu, sandıktan çıkana saygı duyulmadığı ve halk iradesinin gasbedilerek yok sayıldığı ortada, AKP iktidarına Anayasa hatırlatıyoruz ve suç işlendiklerini bu alandan haykırıyoruz” diyerek basın açıklamasında bulundular.

BASIN AÇIKLAMASININ TAMAMI…

VİDEO İZLE……………



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli