TESTİDE NE VARSA DIŞINA O SIZAR

TESTİDE NE VARSA DIŞINA O SIZAR

Bu söz kişinin kendini ne kadar saklamak isterse, kendisini o an göstermek istemeyip gizlese de bir zaman sonra yine kendini ele vermesini ifade eder.

AKP de kurgu ve algı hareketi olup klonlanmış bir yapı olduğu için gizlese de zamanla içinde sakladığı gerçekler bir bir ortaya çıkıyor.

Ya jelibon rezervi buluyorlar ya faize karşıyım deyip faiz arttırıyorlar ya da giderayak ülkenin ve ilçenin varlıklarını satmayı vazife biliyorlar!

Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar ile mücadele etmekten bahseden AKP başkanlık sistemi ile bu tanımların sahibi ve müsebbibi haline gelmiştir. Çünkü testilerinde bilgi, saygı, hoşgörü, kadirşinaslık, az yeme, az uyuma, az konuşma gibi güzel hasletler ya yok gibi ya da çok az. Ama testiden taşanlara bakınca cehaletin, kinin ve öfkenin çok olduğu görülüyor.

AKP 2011 genel seçimleri öncesinde ülkemizin dünya ekonomileri sıralamasındaki yerini düzelteceğini söyledi, 17. Sıradan 21 sıraya geriletti. Enflasyonu düşüreceğiz dedi TUİK rakamları asparagas olmasına rağmen düşüremedi, arttırdı. İşsizliği yine TUİK hesaplama kurnazlıklarına rağmen düşüremedi. Kişi başı milli gelir 25 bin dolar hedefi yalan oldu 10 bin dolar seviyesine bile gelemedi. İhracatı arttırdık yaygaraları ithalat rakamları ve dış ticaret açığı ile yüzlerine çarpıldı.

Dindar nesil deyip kötü olan eğitim sistemini daha da kötü hale getirdi. Mevcut gençlikten kendileri de memnun değil. Sigaraya karşıyız dediler sigara tüketimi arttı. En az üç çocuk dediler çocuktan vazgeçtim boşanma oranları rekor kırmaya başladı.

AKP hukuk sistemini siyam ikizi kadar benzeri Feto ile iğdiş edip şimdilerde guguk etme derdine düştü. Fetocu diye bilinen sıradan memur ve esnaf ceza alırken Fetocu diye bilinen birçok siyasi ve bürokrat daha iyi yerlere geldi! Feto borsası kurulduğunu kendi vekilleri açıkladı ama ne hikmetse çok çabuk unutuldu.

2012 yılında 195 milyar 700 milyon TL olan sosyal yardım 2021 yılında 785 milyar 700 milyon TL rakamına çıkmış ve bu durum başarı diye sunulma rezaletine konu olmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler verileri de yoksulluğun geldiği durumu ortaya koymaktadır. Nisan 2023 3,3 milyon hane Temmuz 2023 3,7 milyon hane aile destek programına dahil oluyor.

Emekçi üretenin iş gücü ödemelerinin cari fiyatlarla Gayri Safi katma değer içerisindeki payları 2016 yılının 1. Çeyreğinde bütçeden %40,50 pay alıyorken, 2022 yılı 3. Çeyreğinde bu oran %25,40’ a gerilemiştir.

Emek ucuz ekmek pahalı ise orada adaletten bahsetmenin bir anlamı yok. Neyse ki AKP de adalet diye bir tanım geçiyor!!!

AKP’yi genelden yerele indirgersek testiden sızanlar açısından fark olmadığı lafın çok ve birbirini tutmadığını, icraatın ise anlatılanlar gibi olmadığını hep birlikte yaşayarak görüyoruz.

Hemen hemen 15 yıldır belediyeyi yöneten başkan yapı stoğunun kötülüğünü düzeltememiş, otopark ve trafik sorununa el bile atamamış, ilçenin değerlerini borcuna karşılık vermiş (onlara sorarsan pantolonun bir cebinden diğerine aktarılmış), kendi personelinin tabiri ile o bu teknik konuları bilmez konuşur denilecek hale gelmiş ama hala kanal kanal dolaşmaktan geri kalmamaktadır. Esenler Belediye başkanı olmuş ama Esenlerli olamamıştır.

Çünkü AKP testisi Haim Nahum doktrini ve BOP eşbaşkanlığı ile yoğrulmuş içi hırs, vefasızlık ve algı ile doldurulmuştur. Medeniyetimizin temiz suları testiyi temizlemeye yetmemekte testi israfta itibar arayarak dışarıya içindeki sızdırmaktadır. 



Anahtar Kelimeler: TESTİDE VARSA DIŞINA SIZAR
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli