"Temizlik hani İmandan Gelirdi..."

Sokakları, caddeleri temiz olmayan il ve ilçelerin yaşayanlarına sormak lazım, “siz ne kadar İmanlı'sınız? Çöpleri gelişi güzel yerlere atanlar mı, yoksa çöpleri günlük ve saatlik temizleyen temizlik emekçileri mi suçlu?

Esenler’de ufak bir gezindi yaptık, yapmaz olsaydık. Her yer çöp. Ne yazık ki çöpü, çöp kutusuna atma alışkanlığı bu topluma sirayet etmemiş.  Ne varsa çöp olarak yere – Sokağa atanları bir uyardık, bin küfür yetik... Uyarılarımızda verilen cevaplarda ise en can alıcı nokta “para veriyoruz, temizlik işçileri ne yapıyorlar? Temizlesinler” diyerek aşağılayıcı, insanlık onurunu rencide edici sözlere şahit olduk. İsyanımız emeğe, emekçiye saygı duymayan bir toplum oluşumuzadır.

Caddeleri, sokakları, dağı, taşı, parkı ve yolları bir avuç emekçiye ve emekçileri işçi kölesi gibi çalıştıran belediyeye bırakmışız. Hal böyle olunca da sokakların pisliğini, caddelerin kirliliğini biz dert etmiyoruz, o bir avuç emekçi mecburen dert ediyor.

Ortalığı pislik götürse de umurumuzda olmuyor. Hani Temizlik İmandan geliyordu? Hani bu toplumum %99’i Müslümandı. Ortalığı kirleten ve temiz tutmayanlar bu veciz söze riayet etmiyorsa Müslüman değiller, yanı Esenlerde sokanları kirleten %1 Müslüman olmayan kim acaba. Bana sorarsanız bunlar halen daha Ortadoğu kültüründen, Araplaşmaktan kurtulamamış bedevilerdirler.  Esaslı ve alakalı bir başka sorun; Çopü çop kutusuna atmayıp sokağa atanları gördüğü halde, uyarmayan, yanlışa ses çıkarmayanlar olarak duyarsız davrananların bana neciliğidir…
Yani çöp meselesini imanla, dinle bağdaştırmadan bir milli mesele olarak görmezsek, Temizlik imandan gelir demezsek… İNANIN ortalığı pislik götürecek…



Anahtar Kelimeler: "Temizlik İmandan Gelirdi..."
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı