TANJU ÖZCAN CHP GENEL MERKEZİNE VE KAÇAN KILIÇDAROĞLU’NA MEYDAN OKUDU!

TANJU ÖZCAN CHP GENEL MERKEZİNE VE KAÇAN KILIÇDAROĞLU’NA MEYDAN OKUDU!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Adalet ve Değişim" yürüyüşünün son gününde CHP Genel Merkezi'ne ulaştı. Burada konuşan Özcan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Bu kafayla büyükşehirleri de kaybedersek sokağa çıkamazsın” dedi.

Seçimlerin ardından CHP içinde başlayan ‘değişim’ tartışmaları sürüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Adalet ve Değişim” yürüyüşünün son gününde CHP Genel Merkezi’ne ulaştı.

 Burada konuşan Özcan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM’deki odasında konuştuğunu belirtip “Sayın genel başkan size kazanamazsınız demiyorum, yüzde 50 şansınız var ama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın veya İBB Başkanımızın yüzde 99 şansı var. Bunu defalarca söyledim. Bana cevaben dedi ki; İstanbul ve Ankara’yı 9 ay süreyle AKP’ye devredemeyiz. İstanbul ve Ankara’yı AKP’ye 9 ay teslim etmemek için Türkiye’nin 5 yılını devrettiniz.” dedi.

ADAYI BELİRLERKEN TEŞKİLATIN ÖNERİSİ ALINDI MI?”

“Peki, kendini nasıl aday yaptırdı?” diyen Özcan, sözlerine şöyle devam etti:

“İster kızın ister kızmayın; Altılı Masa’yı kurdu, daha sonra da yüzde 1 oy alamayan partilerin genel başkanlarına Cumhurbaşkanı yardımcılığı verdi, bakanlıklar verdi 40 milletvekili verdi ve kendisini onlara aday ilan ettirdi. Soruyorum size adayı belirlerken teşkilatın önerisi alındı mı? Yazık değil mi bu kaprisler nedeniyle ülkenin 5 yılını kaybettik. Size bir şey daha söylemek istiyorum; Sizin bildiğiniz o 38 milletvekilinden başka Rıfat Hisarcıklıoğlu da en az 4 milletvekilini CHP listelerine koydu.”

 ‘LAİK CHP’YE MEZHEPÇİLİĞİ SOKTU’

Özcan, Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Bu seçimin kaybedeni sensin. Kendisi Genel Merkez’deki odasında oturmaya devam ediyor. Bugün yok kaçtı çünkü… Duymak istemedi… Topukladı… İstanbul’a gitti. TİP Milletvekilini görecekmiş. 2 buçuk

 aydır aklın neredeydi?” dedi.

“Yunanistan’da bile Çipras seçimi kaybetti güle oynaya istifa etti. Bizimki de hiçbir şey olmamış gibi, ortada başarı varmış gibi dolaşıyor. Çevresinde de yalakaları var ondan nemalanan. Şöyle başarılı olduk böyle başarılı olduk. Çok büyük bir kötülük yaptı. Laik CHP’ye mezhepçiliği soktu. CHP her türlü mezhepçiliği reddeder, her türlü alt kimliğin milliyetçiliğini reddeder, biz CHP olarak alevisiyle, sünnisiyle, Türküyle Kürdüyle aynı amaca hizmet ediyoruz. Bu büyük milletin bir parçasıyız.” ifadelerini kullandı.

SEN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI KAYBETTİN 5 YILI KAYBETTİRDİN BU ÜLKEYE” 

Özcan sözlerine şöyle devam etti:

“Badem bıyıklı derken gerçekten badem bıyıklı olanları da kastetmiyorum, olmayanları da kastediyorum. Bana göre zihniyet itibarıyla Canan Kaftancıoğlu da bir badem bıyıklı. Bunlar Atatürk Cumhuriyeti ile dertleri olan insanlar. Abdüllatif Şener’i hatırlıyor musunuz? Bolu’dan aday yapacaklardı. İşi bitti, gemiyi terk etti. Zaten öbür tarafta da işi bitmişti. Çöpe atmışlardı, çöpten çıkarmıştı Kılıçdaroğlu.

Yola çıkınca dediler ki ‘bunlar bu yolu tamamlayamaz’ valla ben de 200 kilometre yürüyen bir adam değilim. Ama bu davaya inanınca o yollara inanınca o yolları çok kolay aşıyor. Çatır çatır kongre yapıp beğenmedikleri il başkanlıklarını alıyor. Ya senin neren demokrat. Sanki sınıf başkanlığını kaybetmiş. Sen Cumhurbaşkanlığı adaylığını kaybettin 5 yılı kaybettirdin bu ülkeye. Beni partiden atacak da yüreğimdeki CHP sevgisini Kuva-i Milliye ruhunu nereye atacak.

‘DERHAL İSTİFA EDECEĞİNİ AÇIKLA’

Bu kafayla gidersek İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay, Antalya’yı neden kaybettik dersek cevabı burada. Seçimden sonra taziye için mesaj atmış 5 bin yorum var yüzde 90’ı istifa et diyor. Sende hiç mi utanma yok? Bu kafayla büyükşehirleri de kaybedersek sokağa çıkamazsın. Buradan tarihi çağrıda bulunuyorum diyorum ki aklını başına al bay Kemal. Derhal istifa edeceğini açıkla. Kurultay tarihini açıkla. Kurultayda aday olmayacağını açıkla. Ekim sonunda ben gidiyorum de. Bizleri de rahatlat. Seçimden sonra birileri ‘değişim olmalı’ diyor. Ağız ucundan konuşuyorlar. Ya da bazıları samimi ama benim gibi çıkıp söyleyemiyorlar. ‘Değişim 12’nci kattan başlamalı. Genel Başkan’dan başlamalı. Tüzük değişikliğine devam etmeli’ diyemiyorlar. O koltuk sevdalılarına sesleniyorum. Bay Kemal’e karşı çıksam beni aday yapmazlar diyenlere… Bu şekilde aday olsanız ne olmasanız ne?”

 Özcan, “13 senedir bu basiretsiz, beceriksiz, işine gelince milliyetçi, işine gelince muhafazakar, işine gelince liberal olan, tek adam rejimine son veremediği halde koltuktan kalkmak istemeyen Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Atatürk’ün koltuğundan kaldırmak için yürüyorum” demişti.

 

 

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli