TAHİR ELÇİ KATLEDİLİŞİN SEKİZİNCİ YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

TAHİR ELÇİ KATLEDİLİŞİN SEKİZİNCİ YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te öldürüldüğü Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare önünde anıldı. Elçi’nin vurulduğu yere kırmızı karanfiller bırakıldı.

Anmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, HEDEP milletvekilleri, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekilleri, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Tahir Elçi’nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, avukatlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren yaptığı konuşmasında,”“Bu birliktelik; her türlü saldırıya, tehdide ve yargı tacizine rağmen yaşamı savunma cesareti gösterenlerin kararlılığı ve eseridir. İnsan hakları rejiminin tesis edildiği, toplumsal kutuplaşma ve nefretin son bulduğu, Kürt meselesinin demokratik değerler ölçüsünde çözüldüğü bir ülke özlemini hâlâ gerçekleştiremedik. Bölgemizde ve dünyanın birçok yerinde savaş ve çatışmalar bütün yıkıcılığıyla devam ediyor. İnsanlık katlediliyor, binlerce yıldır oluşturdukları kültür ve tarihi dokularıyla şehirler yok ediliyor. Bu yıkım ve vahşete karşı uluslararası toplumun sessizliği ise insanlık ve gelecek adına bizleri fazlasıyla kaygılandırmaktadır” dedi.

Tahir Elçi’nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi de anma töreninde konuştu. Türkan Elçi, “Bu ülkede vatandaş olmaktan, insan olmaktan kaynaklı hakkımızı, adaleti sormaya geldik” dedi.

Türkan Elçi, “Biliniz ki biz adalet arayanların, zulme uğrayanların, acı çekenlerin damla damla umutlarından mütevellit, gece gündüz demeden içinde yüzdüğümüz uçsuz bucaksız bir denizimiz var. Bu denizde özgür, huzurlu, kardeşçe, insan onuruna yaraşır, şiddetsiz bir dünya hayalimiz var” diye konuştu.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı