TACİZCİ YASIN İLGAR VE ÜTEBAY’LARIN SİYASİ SONU!

TACİZCİ YASIN İLGAR VE ÜTEBAY’LARIN SİYASİ SONU!

Cemal Canpolat'ın CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimi listesinde tacizci Yasın İlgar ve Ütebay’ların isimlerini görünce çok şaşırdım. 3 saat süren şaşkınlığım o malum listenin kaybıyla bitti.

O malum liste inanın ki beni şu şekilde düşünmeye yöneltti: Canpolat'ın da tıpkı, genel başkan ve eski il başkanı Kaftancıoğlu gibi tacizcilerin korunması ve savunulması yönünde bir hassasiyeti var. Bu hassasiyet mağdurların yüreğine hançer gibi saplandı. Neyse ki bu hassaslar ilk raundu kaybettiler, darısı ikinci rauntta . 

Canpolat ve destekçileri CHP İstanbul il kongresinin kirlileri olarak ya o malum liste kazansaydı, düşünebiliyor musunuz, işte o zaman dananın kuyruğu kopacaktı. Birkaç istisna dışında, parti yönetim kurulunda ve kurultay delegeliği listesinde yer alan kişilerin çoğunun bir tür suç veya suç geçmişinin ortakları olacaklardı. CHP ise bu kirli liste ile çok konuşulacağı gibi siyasi rakiplerinin ağzına da sakız olacaktı. 

Tacizleri tüm medyada belgelenen, kamuoyuna anons yapılan ve kirlilikleri ile gündeme gelen birilerini bilerek ve isteyerek listesine yazanlar, CHP'nin değer ve öncelikleriyle nasıl bir köprü kurabiliyor, nasıl yarım yamalak sol söylemlerle ve sahte Atatürkçülük yapıldığını salonda bulunanlara yutturulmasını üzülerek seyrettim. Üzülerek seyrettim, adam yerine konulmayacak Yasın Ilgar gibi tacizcilerin ve benzeri türde olan Esenler eski ilçe başkanı Bülent Ütebay’gillerin, genel merkezciler tarafından “kurtarıcı gözü ile bakılarak ” el üstünde tutulmasını nefretle seyrettim.    

Canpolat; ne dediğini ne yaptığını bilmeyen, her gün başka bir ağızla konuşan, gün içinde söylediklerini aynı gün yalanlayan bir siyasetçi olduğunu gördük. Tam bir yalan makinesi ve şahsı hesaplar içinde olan Canpolat ve Kaftancıoğlu 12 seçim kaybeden birisini savunarak tüm halk kesimlerine nice 12 seçimler kaybettirme gayretleri her şeye rağmen devam ediyor. 

Aslında onlar ve onlar gibi olan 10 Aralık kafilesi, sağı çare gören ABD uşakları Kılıçdaroğlu’nun: Lider olmadığına, yönetici olamayacağına, CHP’yi değil AKP’yi iktidarda tutacağına, kitleleri arkasına alıp bu ülkeyi yönetecek yeteneklere sahip olmadığına bal gibi biliyorlar. 

Bugün CHP genel başkanı ve etrafını sarmalayanlar CHP İstanbul il Başkan yardımcısının cinsel saldırıdan görevden alınıyor olmasından haberi yok diye bana karşı çıkanlarınız olabilir. Şayet haberleri varsa ki var…. bu kişiyi listeye yazmak tacizlerin CHP’de meşruluğu değilse nedir? Esenler eski ilçe başkanı Ütebay ve şürekasının tacizcileri savunduğunu bildikleri halde hesap sorma yerine listelerde yer verilmesine, adam sınıfına konulmasına isyan edersek sizce ayıp mı yapmış oluruz. 

Sözün özü CHP'li değilim AMA….İstanbul il kongresini yalnız Özgür Çelik kazanmadı, kazanan taciz mağdurları oldu. Esenler’de siyaset yapanlara göre ise kazanan emek oldu, kaybeden ise yıllarca CHP’yi arpalık gören, rant kapısı yapan tacizlerin hesabını vermeyen Bülent Ütebay ve yalakaları oldu.  Kaybeden Canan ve çeteleşmiş devşirmeleri oldu. Tebrikler Özgür Çelik, yolun ve solun açık olsun…



Engin
9.10.2023 14:18:53
Değerli Abim Aydınlatıcı yazıların için teşekkür ederiz..

Yüksel kilic
9.10.2023 16:57:14
Gazeteci doğruyu yazar.koçta yazmış.kalemine kuvvet

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli