ŞÜKRÜ ŞAHİN GAZETEMİZİ ARADI…

ŞÜKRÜ ŞAHİN GAZETEMİZİ ARADI…

Yaptığımız haber üzerine Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Şükrü Şahin Gazetemizi aradı. Şahin, hakkında yapılan Suçlamalara cevap vermedi geçmiş defterleri karıştırdı.

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Şükrü Şahin ve kendilerine destek olan yöneticisi, yaptığımız ve belgeleri ile yayımladığımız haber üzerine gazetemizi aradı. “ Bu haberin zamanımıydı, bu olay yargıya intikal etmiş” dediler bizde haberimizde “Esenler birleşik Esnaf ve Sanatkar odası Başkanı Şükrü Şahin hakkında Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettişlerinin hazırladığı ve savcılık makamına verdiği raporun içeriğine ulaştık. MÜFETTİŞLERİN KARARI ŞAHİN’İN ZİMMETİNE PARA GEÇİRDİĞİ YÖNÜNDE, SAVCILIK KARARI BEKLENİYOR.” Diye yazdığımıza göre bize değil, sorabilirseler müfettişlere hesap sormaları gerekmez mi? Ayrıca bir gazetecinin eline bir belge geçerse, o belge kamuyu ve halkı ilgilendiriyorsa o haberin zamanı olmaz, anında yayımlamayana biz gazeteci demeyiz…   

Gazetecilik etik kuralları gereği Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Şükrü Şahin’e haberin doğruluğunu anlatmamıza rağmen ikna olmadı. Kendilerine vereceğiniz bir beyan varsa yayınlayalım, çünkü bizim yayın politikamızda, kişileri karalamak yok, iftira atmak yok, belgeleri ile yanlış yapanların üzerine gitmek var.

Yaptığımız habere göre Şahin zimmetine para geçirmiş, bu bizim söylemimiz değil, önce kendi yöneticileri böyle dedi ve Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettişlerine şikayet ettiler. Müfettişler şikayeti değerlendirdiler, rapor hazırladılar, savcılığa verdikleri raporda Şahin’in, 2003 yılında 21.120 TL ve 2011 yılında 27.000 TL olmak üzere kooperatife borç verildiği gerekçesi ile oda hesaplarından tahsil ettiği, ancak kooperatife harcanıp harcanmadığı belli olmayan toplam 48.120 TL‘yı zimmetine geçirdiği gerekçesi ile hakkında yapılacak soruşturmanın savcılık makamının takdirinde olduğu kanaat ve görüşüne varılmıştır” diyerek müfettişler şikayette bulundular.  

Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Şükrü Şahin, tarafımıza gönderdiği haber niteliği olmayan ve haberimizle alakası olmayan, ebediyete intikal etmiş birisini suçlayan resimler gönderdi. Bizde kendisinin Başkan yardımcısı ve yöneticilerinin toplandığı kooperatif binasına gittik, “bunlara ne diyeceksiniz” sorduğumuzda. Yöneticiler “Bu resimlerin bizimle alakası yok,  bunlar çok eski dönemlere ait belge niteliği olmayan şeylerdir. Bizi tek ilgilendiren, Başkan yardımcısının Oda yöneticisi olamayacağı, organ üyeliğinin düşmesi” belgesini göndermiş. Bizde Başkan Şahin’e diyoruz, “düşür üyeliğini, madem böyle bir durum var bu arkadaşı nasıl başkan vekili yaptın. Bak yine suç işlemişsin” dediler.

Cevap bekleyen sorular ve müfetiş raporları bunlar.

BU RESİMLER ŞAHİN’İN BELGE DİYE GÖNDERDİĞİ RESİMLERDİR. KARAR KAMUOYUNUN…

Not: resimleri net görmek istiyorsanız sağ tarafa tıklayın ve büyütün.

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: ŞÜKRÜ ŞAHİN GAZETEMİZİ ARADI…
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli