SP, ADAYI İBRAHİM BİTİŞ: BİZİM DERDİMİZ VE MESELEMİZ ESENLER

SP, ADAYI İBRAHİM BİTİŞ: BİZİM DERDİMİZ VE MESELEMİZ ESENLER

Saadet Partisi Esenler Belediye Başkan Adayı İbrahim Bitiş ve İlce teşkilatı ile birlikte basın mensuplarıyla kahvaltı programında buluştu. Programda Bitiş, belediye başkanı olduğu takdirde nasıl bir hizmet vereceğini anlattı.

Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Ergün Yalçınkaya, Belediye Başkan Adayı İbrahim Bitiş, İl başkan yardımcısı Tuğrul Yalçınkaya, Meclis üyesi adaylarından Erol Urhan ve ilçe teşkilatının katıldığı kahvaltılı basın toplantısında Esenlerin genel sorunlarından bahseden Başkan Adayı İbrahim Bitiş belediye başkanı olduğu takdirde yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Saadet Partisi Esenler Belediye Başkan Adayı İbrahim Bitiş: Eğer bu seçimi Kazanırsak Esenler'i bir kere yeniden planlayacağız. Esenleri iyi bilen ve tanıyan birisiyim. Herkesin fikrine, görüşüne saygılıyım, bilgisi olanların bilgisinden yararlanarak bu şehre hizmet yapacağım. Benim ve arkadaşlarımın ötekisi yok. 

Bakınız bizimle aynı görüşte olmayan ama Esenlerin imar mevzuatını çok iyi bilen bir Mühendisle saatlerce konuştum ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulundum. O kişinin bilgi ve becerilerinden görüşlerinden faydalandım. Bizim derdimiz Esenler, bizim meselemiz Esenlerin gelişmesi olduğu için herkesle görüşüp düşüncesi fikri ne olursa olsun oturacağız konuşacağız. 

Ben bilirim, ben yaptım oldu demeyeceğiz, ortak paydada buluşarak bu şehre ve bu halka hizmet yapacağız. İlk yapacağımız iş Esenler Meclisi ya da Esenler Konseyi adıyla bir meclis kuracağız, siz buna gölge kabine diyebilirsiniz. CHP'den MHP'den AK Parti'den iyi partisinden yani tüm siyasilerden oluşan bu konseyle birlikte bir masanın etrafına oturacağız, “Esenler yararına ne yapabiliriz, eksiklerimiz nelerdir” konuşup birlikte karar vereceğiz, birlikte yöneteceğiz.    Esenler halkı bizim danışmanımız olacak, biz onlara danışacağız  yanı  bize hizmetçilik yapan değil, Esenler'e hizmet yapanlarla bu komisyonumuzu çalıştıracağız. Bu komisyonla Eserlerin bütün sıkıntıların problemlerini birlikte çözeceğiz. 

Esenlerin sorunlarını biliyoruz, bu sorunları yaratanları ve çözme becerisi olmayanları da biliyoruz. Esenler'in en büyük Caddesi dediğiniz Atışalan’ından Dörtyol’a, oradan Davut Paşa caddesine uzanan caddemiz var. Atışalanından  Dörtyol'a 10 dakikada gelmeniz gerekirken Yarım saatte gelemiyorsunuz ama mevcut belediye başkanımız buraya tramvay hattı kuracakmış, tramvayı projesi yaptırmış. Esenlerin öncelikli sorunun otopark ve trafik sorunu gibi önemli sorunları olduğunu göremediği için Esenler yaşanılmaz bir ilçe haline geldi.  

Yapamayacağız hiçbir şey yapacağız demeden yapabileceklerimizi şöyle sıralayabilirim.  Esenler yaşanabilir bir şehir olması için önceliğimiz tüm yapacaklarımızı projelendirmek ve planlamasını yapmak olacak.

8 milyon 700 bin metrekare alanı olan Askeri alanı Esenlere verildi, Esenlerin alanından daha büyük bu alan elimizde varken neden Esenler rahat bir nefes almasın? Esenler böyle bir alana sahip ama Esenlerin halen daha donatı alanı sıkıntısı var. 

1-Esenlerin yükünü askeri alan bölgesine taşıyacağız bunu nasıl yapacağız mesela şuradan Fatih Mahallesi'nden Tuna Mahallesi'nin  ortasından bir bulvar açacağız 

2- Açtığımız Bulvar yolla mahallerimizi Çevre yoluna bağlayacağız. Menderes Mahallesi Kazım Karabekir Birlik mahallelerinin ortasından gecen, çevre yoluna bağlanan bu bulvarla yolla trafik rahatlayacak. Ayni şekilde yapacağımız bir diğer bulvar yolla, Davut Paşa, Mimar Sinan, Fevzi Çakmak, Kemer Mahallelerini yine Çevre yoluna bağlayacağız ve Esenler nefes alacak.

3-Kentsel yapılaşmayı Ada bazında yapacağız ve bakın ada bazlı dönüşümde neler yapacağız. Bir taşta iki kuş vurmuş olacağız, hem dönüşüm yapacağız hem de bölgenin otopark problemi çözeceğiz.  Yapacağımız kentsel yapılaşma ile riskli ve sağlıksız binaları dönüştüreceğiz, binaları sağlamlaştıracağız. 

4-bir başka konumuz Kentsel yapılaşmayı yaparken binaların üzerini, çatıları güneş paneli ile kaplayacağız Bu güneş paneli kanalıyla binaların bahçeleri, sokakların aydınlatmaları tamamını ücretsiz bir şekilde yapacağız.  Bütün Bunun bakımı, her şeyi belediyeye tarafından karşılanacak. 

5-Esenler'in her mahallesine Mahalle Konağı yapacağız bu yaşam merkezi her parkın bir kenarında olacak. Yaşam merkezinin girişinde muhtarlık binası olacak yan tarafı komple kreş olacak. Bu kreşlerde aynı zamanda çocuklarımıza en gelişmiş eğitim verilecek.  Bir üstü kütüphane olacak o mahallenin okuyan çocukları gelecek kütüphanede bütün ihtiyaçlarını derslerine ödevlerini bu kütüphanede yapacak. Mahalle Konağımızda bayanlara ve erkeklere olmak üzere taziye evi olacak. 

6- Mahalle Konağımızın bir diğer yönü ise, hanımlara el beceri kursları verilecek burada Hanımlar el beceri kurslarıyla daha çok sosyalleşecekler mahalledeki insanların eğitimi ile ilgili çok amaçlı bir salon hürriyetinde olacak. Dolayısıyla hanımlarımızı da bir katkı sağlamış olacağız Daha sonra bu Hanımlar ürettikleri ürünleri, el yordamıyla yaptıklarını burada vatandaşlarımıza satacaklar. 

7- Sanat Galerisi, sanata ve sanatçılarımıza sahip çıkacağız, onlara her türlü imkanları sağlayacağız. 

8-Spor alanları ile ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Onların ellerinden alınan sahalarını geri vereceğiz ve Erok Sporu bu ilçeden göndereceğiz.  Biz Esenler'deki 14 amatör spor kulübümüze destek olacağız ve başka branşlarda spor yapan sporcu kardeşlerimize gerekli yardımları yapacağız. 

9-Okullarımızın okul bahçeleri şu an gidin Mutlaka gelip görmüşsünüzdür beton zeminle kaptı, tüm okulların bahçelerine tartar zemin denilen kauçuk zeminle kaplatıp gençlerimize eğitime katkı sağlamaya çalışacağız

Daha çok projemiz var mesela çok basit bir proje Mahalle konağı dedik oraya gelen herkesin ihtiyaçlarını belediye olarak biz karşılayacağız. Çay veya kahve gibi içeceklerin masraflarını bizler vereceğiz, hizmetini ise belediye personeli yapacak” dedi.

 



Erol değer
8.03.2024 18:46:49
Seninleyiz başkanım

  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı