SÖZ VERDİM YOLDAŞLARIMA- ÜSTADA

SÖZ VERDİM YOLDAŞLARIMA- ÜSTADA

Rahmetli Uğur Mumcu’nun, “İnsanlar sadece konuştukları şeylerden değil, sustukları şeylerden de sorumludurlar” sözleriyle herkese selam olsun.

Bundan sonra ben konuşacağım ama az, ben susacağım ama bir yere kadar. Üzerimde saygınlığı olanlara verdiğim sözü tutacağım ama bir yere kadar...

Söz verdim, çok şeyler öğrendiğim Esenlerin en eski gazetecisi, iş insanı üstat Fatih Dağdeviren’e… anlaştık büyük üstatla… Söz verdim Müh. Yoldaş, Mustafa Usta’ya, Yüksel Kılıç’a siyasilerden Ömer Kara’ya, Mustafa Kaplan’a.

Söz verdim, Gazeteci meslektaşım Serkan Basut’a ve eleştiriler yapan ama eleştirilerine saygı duyduğum Esenlerin saygın insanlarına… Söz verdim yüreğimin çarptığı ülkenin devrimci yurtseverlerine, yoldaş dediklerime… eleştiriler yapan ama eleştirilerine saygı duyduğum Esenlerin saygın insanlarına… Söz verdim yüreğimin çarptığı ülkenin devrimci yurtseverlerine, yoldaş dediklerime…

Çizgimden, duruşumdan, ideolojik düşüncelerimden taviz vermeden ama ötekim olmadan yazılar yazmaya, haber yapmaya söz verdim…

İhanet yapan, haysiyet cellatlığına soyunan, kul hakkı yiyenlere, ruhunda insan sevgisi olmayan yalancı- sahtekârlara, selam vermeden eleştirel yazmaya devam kararlılığına söz verdim.

Ama sözüm söz çivileme yazımı mıhlayarak usturuplu yazma ilkesinden sapmadan, şaşmadan çıktığım bu yolda ve yürüdüğüm bu yoldan dönmemeye söz verdim.

Söz verdim geçmişe değil, geleceğe yön veren yazılar yazmaya, haberlerime yorum katmadan bugüne kadar şeffaf ve  ilkeli yaptığım gazeteciliğimi daha ileri taşımaya.

Tarafıma yapılan en büyük eleştiri,” yeter CHP ile uğraştığın, değmez kirliliklerini yazdığın üç kuruşluk ama kimliksizlerle uğraştığına. Sen yazdıkça onlar kendilerini adam zannediyorlar” doğruya doğru dedim ve dikkate aldım, “siz haklısınız” dedim ve söz verdim üstadıma, yoldaşlarıma…

Dostlarım, gazeteci olmaya gayret ettiğim bu meslekte, dediğiniz gibi önceliğim tarafsız ve objektifliğim oldu. Evet, taraf oldum, halkımdan yana, ezilenden, yok sayılandan yana. Musallat oldum namussuzlara, halkı soyanlara. Yakasına yapıştım, kendini büyük gören baronlara. Korkusuzca diklendim en alasından yanlış yapanlara, eğilmedim, bükülmedim haksızlık yapan egemenlere tek başıma hesap sordum dilim döndüğünce. Teklifler geldi ama kalemimi satmadım, kimseye eyvallahım olmadı, bundan sonrada olmayacak.

Söz be söz yayın politikam, bundan sonra asla bireysel kin ve nefret olmayacak… Elbette yanlış yapanların yanlışını en acımasız kelimelerle yazmak kaydıyla… Tamam mı? Üstat Fatih Dağdeviren… Tamam mı?... yoldaş M. Usta.

 



Anahtar Kelimeler: VERDİM YOLDAŞLARIMA- ÜSTADA
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı