SOSYALİST ŞAİR HAYDAR ERTEM:  VEFASIZSINIZ- VİCDANSIZSINIZ!

SOSYALİST ŞAİR HAYDAR ERTEM:   VEFASIZSINIZ- VİCDANSIZSINIZ!

Esenlerin sevilen sosyalist şairi Haydar Ertem:  Vefa duygusu; sevgi, saygı, dürüstlük, hoşgörü ve alçakgönüllülük insanî değerlerin başında gelir. CHP’liler bırakın seni, beni kendi öz evlatlarına vefasızlar ve saygısızlar…

 Haydar Ertem:  Adı Turgay Adak…CHP'nin pankartını asarken bir gözünü kaybeden, uzun yıllar iş bulamadığı için intihara sürüklenen Kocaeli CHP üyesi genç…! CHP’lilerin gencinden yaşlısına, kadınından en ünlüsüne ve ünsüzüne kadar, sözüm onlara. İşsiz olduğu için aramızdan ayrılan ebediyete intikal eden CHP’nin Kartepe Belediye Meclis üyesi Tugay Adak ‘ı bilmem hatırladınız mı? 

Ona yapılan ihanet, onu hatırlamamak bir şair olarak yüreğimi yaktı.  ”Siz unutabilirsiniz ama biz bu saydıklarıma unutulmuşluğu ve vefasızlığı hatırlatalım istedim. Benim düşüncemde efendi yok halk var, emek var ve solun evrenselliği, sınıf bilinci var. Sizler efendilerinizi hatırladığınızda görev tamamdır diyerek övünüp durun ama parti emekçinizi hatırlamamanız ayıp olduğu gibi siyasi, vicdanı sızlatan  bir durum olduğunu bilmenizi istedik.  

 BU RESME İYİ BAKIN…

Haydar Ertem: Şu Bakan artığı, o teğmen bozuntusu, o büyükelçi fırsatçısı, o ekmek yiyen Ekmelettin’i, şu yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali, adaylık rüşveti 38 mebus ikramı ve şu meçhul danışmanlarına kıymet verip ikramda bulunup ödüllendirenleri bilmem hatırladınız mı? Onlar bu resme baktıklarında ne hissederler acaba. Bırakın hesap sormayı, Kılıçtaroğlu'nu dokunulmaz kılıp, liderliğini, dürüstlüğünü kutsayıp övgü düzenler ya sizler!! En küçük eleştiriye tahammül edemeyenler! Bu resme iyi bakın, adaletten hak hukuktan bahsedenler! CHP için bir gözünü kaybetmiş bu genç, karşı mahallenin avenelerine verilenin; milyonda biri kadar, küçücük bir kıymeti, ödülü hak etmiyormuydu?

Biliyorum; iki süslü kelime ile beni eleştirmiş gibi yapacaksınız, karşımda iki kelime bile konuşamayanlar, solcu olduğunu söyleyen bizim mahalledeki solcu olduğunu söyleyen eleştirilere tahammülü olmayanlar. 

Bu trajedik bir vaka dahi, CHP ve sol sosyalist hareket, neden gençlerle buluşamıyor? Sorusunu akla getiriyor.

Sorularınız olsun kendinize ait.

Çünkü sol bir soru ve gençlik hareketidir.

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı