SOLDAN SAĞA- SAĞDAN SOLA CUMHURİYET KARŞITLIĞI

SOLDAN SAĞA- SAĞDAN SOLA CUMHURİYET KARŞITLIĞI

Bunlar öyle dönüyor ki koro şefleri bir alem ve bunların dönmesine karşılık dönme dolap halt işlemiş. Allah akıl fikir versin. Sağdan sola- soldan sağa dönmeleri ile ülkenin başına hep musallat olmuşlar.

Onlara göre Bu "yol" tasavvufta Tanrı'nın doğrudan bilgisine götürdüğüne inanılan manevi yoldur.  Onlar Atatürk’e ve çağdaş düşünenlere göre cumhuriyet ve laiklik karşıtı, hilafet isteyen fuzuli topluluklardırlar. Kafa karıştırırlar, boş zamanlarında Atatürk’e ve Cumhuriyete en ağır sözlerle hakaretler yaparlar ama onlara kimse hesap sormaz. 

Onların dini Tarikat, inançları cemaat, hedefleri cumhuriyeti yıkmak ve yerine şerri hükümlere dayanan din devletini kurmak. " dinin zorunlu kurallarının yanısıra daha fazla sevap kazanmak maksadıyla zorunlu olmayan birtakım zikirleri ile hep komik işlerle tanınırlar ve bilinirler. Toplumun çağdaş düşünülerine göre onlar meczup ama sorsan kendilerine çok zeki olduklarını söylerler.

Ayinlerinde birbirlerine sarılarak zikir yapmalarına, şeyhleri karşısında sağdan sola “Deli” gibi dönmelerine gülmemek elde değil. "Bedevi topu" denen Bedeviyye, Bektaşilikle benzerlikleri cem yapanlara benzese de, alakası olmadığı ortada ve bilim insanlarına göre çağın çok gerisinde ne olduğu belli olmayan bu gruplar yüzünden ne yazık ki ülkemiz şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar memleketi oldu.

 



Anahtar Kelimeler: SOLDAN - SAĞDAN CUMHURİYET KARŞITLIĞI
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli