Tarih: 06.07.2024 15:22

SİZİN ZİHNİYETİNİZ CHP ZİHNİYETİ DEĞİL Mİ?

Facebook Twitter Linked-in

Esenler Belediyesi Temmuz Ayı ikinci oturumu yine gündem dışı konuşmalarla başladı. Gündem dışı konuşmalarda tek anlamlı konuşma ise CHP’li meclis üyesi Huriye Şafak’ın Başbağlar katliamını kınama yapmasıydı. Diğer bir CHP’li meclis üyesi Zafer Kır, Cemevi lokmasına ve Muharrem orucu tutmasına meclisi davet etmesi ise tam bir klinik olaydı.

Gündem maddelerine geçildi ve raporlar sakinlik ve barış içinde tek tek oylandı. 1. Rapor ESKON AŞ’nin kentsel yenileme ve dönüşüm için üç milyar TL’ye kadar sermaye aktarımı komisyonda raporlaştırıldı ve mecliste oylandı, rapor CHP’lilerin hayır oyuna rağmen kabul edildi. 

Raporların mecliste oylanması sırasında CHP’nin gurup sözcüsü Yaşar Çağlayan, yine çuvalladı, AKP’li Ömer Çetinkaya ve Abdullah Aksu CHP gurup sözcüsünü laf manyağı yaptı. İki AKP’li hızını alamayarak işi aşağılayıcı bir tavırla CHP zihniyetine kadar getirdi.     

Eski AKP’li, sonra Yeniden Refahlı ve son olarak CHP’ye katılan ve tepeden inme gurup sözcüsü Yaşar Çağlayan: Müteahhit hizmetleri veren ESKON, yönetim zaafiyeti yüzünden belediyemiz üzerinde yük olarak görülmektedir. ESKON Esenler halkı için mi hizmet veriyor, yoksa birilerinin cebini doldurmak için kurulmuştur. ESKON’un kasası boş Belediyenin de kasası boş. Bu nedenle Esenler halkı arsalarının şirket adına bu kuruma satılmasına hayır oyu vereceğiz” dedi. Ama söylediklerinin içini dolduramadığı için karşı hamle çok sert geldi. Diğer bir CHP’li meclis üyesi İBB Başkanı İmamoğlu’nun 15 milyonluk asfalt yardımına teşekkür emesi üzerine AKP’li Ömer Çetinkaya sert sözlerle yanıt verdi.

Çetinkaya: CHP Grup sözcüsü kahve köşesinde otur gibi, birilerinin cebini doldurmak, kasası boş şeklinde konuşması kahve ağızıdır, bu konuşma hoş olmadı ayıp etti. Sen ESKON’un bütçesine, bilançosuna baktın mı? Ne biliyor da ne konuşuyorsun dedi ve bir diğer AKP’li Abdullah Aksu söz aldı. Aksu: CHP’li arkadaşa soruyoruz kimin cebi dolmuş ispat et. İspat etmezsen seni müfteri ilan ediyorum. Sen kendi belediyelerinin reklam vererek yaptığı menkul satışlarına bak. ESKON’un ne iş yaptığına bakacaksan git; Havaalanı konutlarına bak” dedi. 

Hızını alamayan Çetinkaya konuşmasında: Sosyal belediyecilik diyorsunuz, bu tam CHP zihniyetidir. Ana arterlere yapılacak hizmetleri İBB yapar, İBB bütçesine merkezi hükümetten gelen paranın tamamı halk adına ve nüfus sayısına göre gelir. Toplanan vergilerin bir kısmı ilçe belediyesine ama çoğunluğu Büyükşehir’e gider. Büyükşehir’in Esenlere yaptığı bir hizmeti göremedik. Asfalt zaden rutin bir işidir, siz algı yaparsınız, sizin proje yapma kabiliyetiniz yok, siz sadece algı yaparsınız” dedi.

Gazeteci olarak yorumumuz…

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —